«Якщо автономію Криму не забезпечити реальними повноваженнями, на півострові посилюватимуться сепаратистські настрої», – І.Богословська.

22.09.2009

Народний депутат Інна Богословська переконана, що центральна влада провокує сепаратистські настрої в АР Крим. «Конституцію АР Крім відверто ігнорують і уряд, і президент. Влада сприймає Крим як літню дачу, де можна вкрасти гектари пляжу, обнести їх триметровими парканами та відпочивати досхочу. Щодо проблем Криму та його економічного розвитку, про це ніхто навіть думати не хоче», заявляє народний депутат.

«Результат такої політики – дедалі  менше кримчан ладні миритися з таким ставленням до себе, і дедалі більше мешканців автономії вороже ставляться до української влади», – стверджує народний депутат.  

За словами Інни Богословської, можна навести багато прикладів, коли норми Конституції АР Крим брутально й цинічно порушувалися центральною владою.

«Один із найбільш красномовних – вилучення зібраних у Криму податків до центрального бюджету, хоча згідно з Конституцією АРК вони мають бути спрямовані на потреби автономії. Але ж у Криму безліч проблем, що не вирішуються вже багато десятиліть: розбиті шляхи, відсутність водопостачання. До них протягом останніх п’яти років додалася духовна проблема: неможливість використання російської мови як офіційної. Все це дуже бентежить кримчан», – підкреслює  народний депутат.

Інна Богословська переконана: така політика по відношенню до Криму – шлях у нікуди.

«Нам необхідно визнати, що кримчани – це жителі з особливим менталітетом, вони не завжди ідентифікують себе з Україною. Тому, аби в майбутньому в нас не виникало проблем, аби тут, боронь боже, не з’явилася нова гаряча точка, влада повинна надати Кримській автономії реальні повноваження», – заявляє народний депутат.

За словами Інни Богословської, у разі обрання її президентом  вона забезпечить дотримання Конституції АР Крим.

«Окрім цього, у Криму в мене є команда ефективних менеджерів і справжніх патріотів цієї землі. Якщо мою команду підтримають на місцевих виборах, вона зможе навести лад в автономії», – підсумовує народний депутат.

 

Прес-служба Інни Богословської