«Одеський припортовий завод став розмінною монетою у боротьбі за президентське крісло», – І.Богословська

18.09.2009

Народний депутат Інна Богословська впевнена, що продаж Одеського припортового заводу суперечить національним інтересам. 

«Одеський припортовий завод продавати не можна, це стратегічне підприємство. Без нього Україна втратить монополію на зберігання та перевантаження хімічної продукції для реалізації на експорт, а це може мати найсерйозніші наслідки для національної економічної безпеки», – стверджує народний депутат.

За словами Інни Богословської, вона припускає продаж 49% акцій заводу, але контрольний пакет в 51% має обов’язково залишитися в державній власності.

«Підприємство потребує інвестицій: підвищити його конкурентоспроможність на світовому ринку без додаткових коштів неможливо. Отже, коли покращиться кон’юнктура на світових ринках, продаж 49% акцій заводу цілком можливий. Але робити це треба тільки тоді, коли світова економіка подолає кризу», – заявляє народний депутат і підкреслює: продавати будь-що зараз означає отримати не більше половини від реальної вартості активів.

«Проте Кабмін сьогодні не захищає наших економічних інтересів, він лише прагне якнайшвидше продати ОПЗ. Мотиви такої «приватизаційної сверблячки» уряду є очевидними: в обмін на підтримку Ю. Тимошенко на президентських виборах потрібно здати одне з останніх стратегічних підприємств України», – зазначає Інна Богословська.

Народний депутат звертає увагу на загрозу в публічних заявах Ю. Тимошенко щодо проведення приватизації ОПЗ всупереч указу президента України.

«Влада зараз повністю розбалансована, і в цьому велика провина прем’єр-міністра. Що роблять чиновники на місцях у ситуації, коли укази президента можна не виконувати? Вони чинять свавілля, оскільки розуміють: у цій державі провина залишається без покарання», – підсумовує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської