«Протистояти податковому тиску на підприємців можна і треба», – І.Богословська

09.09.2009

Народний депутат України Інна Богословська задоволена тим, що президент України Віктор Ющенко розглянув її вимогу та 4 вересня призупинив дію розпоряджень Кабінету міністрів, якими запроваджується нова процедура оподаткування ПДВ, а також звернувся до Конституційного суду щодо їхньої відповідності до конституційних норм. 

«Указ президента від 4 вересня, який призупинив дію розпоряджень уряду, доводить: протистояти податковому тиску на підприємців можна і треба», – зазначає Інна Богословська.

Йдеться про розпорядження Кабінету міністрів «Про врегулювання деяких питань адміністрування податків на додану вартість» (№838 від 17.07.2009 р.) і розпорядження «Деякі питання адміністрування податків (обов’язкових платежів)» (№757 від 01.07.2009 р.), ухвалених із цинічним порушенням українських законів.

«Згідно до законів «Про систему оподаткування», «Про податки на додану вартість», система оподаткування, податки і збори запроваджуються виключно законами України, а не розпорядженнями Кабінету міністрів. Окрім того, дані документи змінюють процедуру оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) і суттєво ускладнюють роботу підприємців, – заявляє Інна Богословська. – Наприклад, встановлюють додаткову підставу для анулювання реєстрації особи як платника ПДВ, запроваджують норму, згідно до якої право відображати податковий кредит залежить від нарахування контрагентом податкових зобов’язань, тощо».

Саме тому 22 липня 2009 р. Інна Богословська звернулася з листом до президента України Віктора Ющенка, де вимагала призупинити дію цього розпорядження.

«Ми повинні будувати не таку країну, де правлять бал олігархічні клани, наближені до влади, а країну рівних можливостей. Допоки ми не створимо умов для розвитку малого і середнього бізнесу, 40-50% населення залишатимуться поза межею бідності. Тому я й надалі буду реагувати на будь-який факт порушення умов конкуренції», – підсумовує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської