«Матеріали, які СБУ передала до Генпрокуратури, не варті дірки з бублика», – І.Богословська

04.09.2009

Народний депутат Інна Богословська заявляє: матеріали, які СБУ передала до  Генеральної прокуратури щодо білбордів у Севастополі, – яскравий приклад того, що СБУ стала політичною зброєю для знищення конкурентів на президентських виборах. «Я прошу В. Наливайченка прочитати ст. 110 КК, там він знайде всі відповіді на свої питання. Згідно до закону, карають лише за заклик до зміни території з порушенням порядку, встановленого Конституцією. Я ж пропонувала суспільно-політичну дискусію. Як політик я маю цілковите право пропонувати варіанти вирішення проблеми. Статус Севастополя, перебування ЧФ Росії та гарантії безпеки України – все це є проблемою. Це беззаперечний факт», – заявляє Інна Богословська.   

Народний депутат упевнена, що безперспективність цієї справи усвідомлюють також і в СБУ.

«Протягом усієї дослідчої перевірки СБУ жодного разу зі мною не спілкувалася. Вони розуміють, що у цій справі відсутній сам предмет для співрозмови», – зазначає народний депутат.

За словами Інни Богословської, підґрунтя заяви В. Наливайченка криється в політичній боротьбі на президентських виборах.

«Глава СБУ вже давно обслуговує Ю. Тимошенко. А оскільки Інна Богословська та Юлія Тимошенко будуть основними жінками-конкурентами, В. Наливайченко або сам вирішив спекулювати на цій темі, або ж за нього вирішили», – заявляє народний депутат.

Інна Богословська пропонує главі СБУ свою допомогу в розслідуванні десятків справ, досі не закінчених спецслужбами остаточно.

«Як професійний юрист я здатна допомогти В. Наливайченку. Я можу допомогти, наприклад, СБУ відреагувати на заяви президента Румуні, який не визнає кордонів України. Реакції СБУ на ці заяви чомусь не було – так само, як і реакції гаранта Конституції, прем’єр-міністра. Чи можливо, СБУ вже  знайшла В. Лозинського? Таких незавершених справ безліч», – підкреслює Інна Богословська  

Народний депутат нагадує, що кондомініум, або ж спільне керування з боку двох держав однією територією, –  це міжнародна практика.

«Завдяки спільному керуванню Севастополем Україна може отримати нейтралітет і гарантії безпеки від країн-підписантів Будапештського меморандуму. До 2017 року, коли ЧФ Росії залишить територію України, нас очікують серйозні виклики. А сьогодні ми абсолютно не захищені, оскільки присутність іноземної військової бази на нашій території є перешкодою на шляху до нейтралітету», – підсумовує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської