«Ю.Тимошенко хоче зробити подарунок до Дня підприємця – узаконити авансовий збір податків», – І.Богословська.

04.09.2009

«Сьогодні країни ЄС, США та Японія запроваджують нові пільги для бізнесу, аби той створював робочі місця, натомість український уряд вичавлює всі соки з підприємців та забирає в них останні копійки на свою виборчу кампанію», – так прокоментувала Інна Богословська проект Закону «Про внесення змін до Закону «Про оподаткування прибутку підприємств».

Нагадаємо: проект Закону «Про внесення змін до Закону «Про оподаткування прибутку підприємств» був розроблений народним депутатом, членом фракції БЮТ Олегом Ляшком і зареєстрований 1 вересня. Депутат із лояльної до уряду фракції пропонує зобов’язати підприємства сплачувати аванс податку на прибуток до 20-го числа першого і третього місяців кожного кварталу. До того ж розмір авансового платежу має дорівнювати 1/12 суми нарахованого податку за попередній місяць.

«Це не перша ініціатива БЮТ. У липні вийшла постанова Кабміну, яка ускладнила процедуру оподаткування податком на додану вартість, навесні з підприємців почали незаконно стягувати додатковий збір до Пенсійного фонду. Вочевидь, Ю. Тимошенко вирішила зробити підприємців спонсорами її виборчої кампанії без їхньої згоди», заявляє Інна Богословська.  

Народний депутат упевнена: тільки малий та середній бізнес здатен витягти країну з кризи.

«Тимошенничество – неефективна модель української економіки. Лише у серпні державна скарбниця недорахувалася 6 млрд грн, а що буде наприкінці року, годі й казати. Тому Україні потрібні принципово інші підходи у врегулюванні економіки: розвиток національного виробництва, зменшення залежності від імпорту, зрозумілі й прогнозовані правила оподаткування, відмова від такого корупційного податку, як НДВ, тощо», – підсумовує Інна Богословська.   

Прес-служба Інни Богословської