«Депутати, як і всі люди, полюбляють домашнє молоко, сир та м’ясо, отже – мають підтримати скасування заборони на їхній продаж», – І.Богословська.

31.08.2009

Сьогодні, на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради України, народний депутат Інна Богословська наполягла на включенні до порядку денного проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів» (№5053). «Спікер Володимир Литвин і лідери фракцій мене підтримали, отже є певні шанси, що заборона на продаж домашнього молока, сиру та м’яса не набуде чинності з 1 січня 2010 року», – заявляє Інна Богословська

ОСНОВНІ ФАКТИ

  • Інна Богословська наполягла  на включенні до порядку денного проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів» (№5053).

Нагадаємо: з 1 січня 2010 року має набути чинності стаття 35 Закону «Про безпеку та якість харчових продуктів», згідно до якої заборонено продавати на ринках молоко, сир домашнього виробництва, а також м’ясо парнокопитних та інших копитних тварин. Закон «Про безпеку та якість харчових продуктів» був прийнятий у 2005 році на догоду торгівельним мережам, які лобіюють заборону на продаж домашніх продуктів на ринках.

Між тим, народний депутат Інна Богословська пропонує викласти цю статтю в іншій редакції та дозволити продавати на ринках домашнє молоко, м’ясо і сир після їхньої перевірки в лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи. Проект Закону, розроблений Інною Богословською, був зареєстрований 20 серпня поточного року.

«На погоджувальній раді я попросила підтримати мій законопроект, адже це питання першорядного значення. Якщо заборона  набуде чинності, селяни залишаться без коштів для існування, а ціни на молоко, сир та м’ясо миттєво злетять. До моїх доводів дослухалися та обіцяли підтримати», – зауважує Інна Богословська.

За словами народного депутата, Верховна Рада повинна будувати свою роботу в інший спосіб.

«Це не перший випадок, коли парламент ухвалює закон, а згодом починає виправляти власні помилки – скасовує його або вносить поправки. Що стосується Закону «Про безпеку та якість харчових продуктів», вирішити ситуацію простіше – депутати, як і всі люди, полюбляють домашнє молоко і сир. Окрім того, полегшують завдання майбутні вибори. Депутати напередодні голосування за президента просто не можуть скасувати цю драконівську норму і залишити без коштів для існування мільйони людей», підсумовує Інна Богословська.  

 

Прес-служба Інни Богословської