«Ті, хто пишуть листи до СБУ, нічого не хочуть знати про реальні проблеми людей», – І.Богословська.

31.08.2009

«Мене не здивувало звернення Української народної партії щодо Севастополя. На жаль, в Україні більшість політиків міркують категоріями минулого століття: вони ховають голову в пісок, нічого не хочуть знати про реальні проблеми людей та займаються лише переписуванням історії», – так прокоментувала народний депутат Інна Богословська звернення УНП до СБУ.

ОСНОВНІ ФАКТИ

  • Інна Богословська вважає, що в Україні чимало політиків, які намагаються грати на суперечностях мешканців східних і західних областей.

За словами Інни Богословської, спільне керування Севастополя Україною і Росією – один із кроків для отримання статусу нейтральної держави.

«У міжнародному праві є таке поняття, як кондомініум, воно утворилося у XVI столітті. Відтоді й дотепер в Європі, Азії та Америці існують території, якими керують одночасно декілька держав. Ці території за своїм статусом дуже схожі на Севастополь. У разі укладення угоди з Росією, ми розв’яжемо собі руки та здобудемо статус нейтральної держави», – підкреслює Інна Богословська і наводить приклад Андорри як  успішного кондомініуму.

Народний депутат нагадує: 26 серпня цього року НАТО офіційно заявило, що не має наміру надавати Україні військову допомогу. Це означає – у разі військової загрози нам немає на кого сподіватися.

«До того ж треба розуміти, що Схід України не підтримує рішення про членство в НАТО, як і  Захід не підтримує зближення з іншим військовим блоком, ОДКБ. Тому нам слід припинити ці ігри та працювати над отриманням статусу нейтральної держави», – підкреслює Інна Богословська.

«Проте в УНП не думають над тим, як зробити Україну єдиною, не пропонують варіантів виходу з такого становища. Вони лише намагаються грати на суперечностях мешканців східних і західних областей. І, на жаль, не тільки вони. Любителів дешевого піару, які розколюють країну, у нас чимало», – заявляє Інна Богословська.

 

Прес-служба Інни Богословської