«В Україні зруйнована вертикаль влади, а президент масово нагороджує чиновників «за заслуги», – І.Богословська.

26.08.2009

Народний депутат Інна Богословська вважає порочною практику масових нагороджень держслужбовців, тим паче в умовах політичної та економічної кризи в Україні. «Нагородження чиновників сьогодні нагадує бенкет під час чуми. Інакше як можна пояснити той факт, що  скрізь панує розруха, а декому на лацкан піджака вішають ордени?» – зауважує Інна Богословська.

Інна Богословська вважає порочною практику масових нагороджень держслужбовців, тим паче в умовах політичної та економічної кризи в Україні.

Народний депутат звертає увагу на те, що  під час президентства В. Ющенка кількість людей, представлених до високих державних нагород, збільшувалася у геометричній прогресії.

«Лише за неповні три роки В.Ющенко встиг вручити 65 зірок «Героя України». Це вважалося б доцільним, якби Україна була квітучою державою. Але, на жаль, життя у країні тільки погіршується. Тоді навіщо ця показуха? Можливо, В. Ющенко, перш ніж піти з посади голови держави, вирішив віддячити всіх, кого не встиг за чотири роки?» – заявляє Інна Богословська.

За словами Інни Богословської, Україна впродовж 18 років незалежності не спромоглася позбавитися традицій радянської еліти.

«У нас полюбляють, щоби груди виблискували орденами, а стіна була завішана дипломами. Навіть якщо чиновникові вдалося «заробити» на декілька маєтків і машин, він прагне ще й потішити своє самолюбство та отримати будь-що з рук президента або прем’єр-міністра. А яким чином у нас отримують нагороди, всім добре відомо  – підлабузництво, підкуп тощо», –  підкреслює Інна Богословська.      

Народний депутат Інна Богословська впевнена, що практика роздачі нагород дедалі посилюватиме недовіру українців до чиновників і політиків.

«Вже зараз владу ненавидять близько 70% українців. Роздача орденів паралельно зі зростанням цін на пальне, цукор, комунальні послуги лише посилить цю ненависть. Проте влада, замість бути розсудливою та більш скромною, і надалі живе у віртуальному світі власних маєтків, дорогих машин, «Луї Віттонів» та «Бріоні», – підсумовує Інна Богословська.

 

Прес-служба Інни Богословської