«Конституцію треба виконувати, а не обговорювати», – І.Богословська.

25.08.2009

Увеличить

Народний депутат Інна Богословська пропонує оголосити дворічний мораторій на всі ініціативи, пов’язані зі змінами Конституції України. «Коли політики нездатні запропонувати рецепти для оздоровлення економіки та покращення життя людей, вони, як погані танцюристи, шукають причину – що заважає їм це зробити. Перше, на що звертають увагу, – Конституція України. Її змінюють та обговорюють від 2000 року, хоча Основний Закон потрібно просто виконувати», – так прокоментувала Інна Богословська намір президента В. Ющенка підписати наказ щодо проведення загальнонаціонального обговорення чергового проекту Конституції.

«Україна переживає кризу, населення стрімко убожіє, і в той же час дехто хоче розіграти на виборах конституційну карту. Сьогодні народ цікавить не Конституція, а національне виробництво, рівень доходів, своєчасна виплата пенсій, інші насущні проблеми», – підкреслює Інна Богословська.  

У зв’язку з цим народний депутат пропонує оголосити дворічний мораторій на всі ініціативи, пов’язані зі змінами Конституції України.

«У нас зміна Конституції перетворилася на політичну технологію. Політики пишуть основні закони «під себе», і навіть якщо немає будь-яких шансів  ухвалити ці закони, з людьми завзято «радяться», використовуючи їх насправді як масовку. Тому я пропоную тимчасово забути про Конституцію і зосередитися на економічних та освітніх реформах», – зазначає Інна Богословська.  

За словами народного депутата, Конституція, якщо її виконувати, не заважає економічному та політичному  розвитку України.

«Проблема полягає в тому, що жоден можновладець не дотримується законів. Кожен з них шукає лазівки або просто ігнорує конституційні норми», – стверджує Інна Богословська.

«Можливо, зміни до Конституції здадуться актуальною темою для київських політиків, відірваних від реальності. Але мої поїздки до регіонів підтверджують: це суто політичне сміття. Люди сьогодні заклопотані зовсім іншим», –  заявляє Інна Богословська.

 

Прес-служба Інни Богословської