ПРИВІТАННЯ народного депутата України Інни Богословської українському народу з Днем незалежності

21.08.2009

Шановні українці!

УвеличитьУкраїна святкує своє повноліття. Вісімнадцять років тому ми зробили перший крок на шляху побудови сильної, незалежної держави. Спочатку було багато ілюзій. Усі ми пам’ятаємо, як у серпні-вересні 1991 року політики розповідали нам: «Україна виплавляє 1/10 частину світового виробництва чавуну, 1/11 сталі, добуває 1/12 частину кам’яного вугілля, а ще є житницею всього СРСР, тому добробут нам забезпечений на багато років вперед».

Насправді ж, все виявилося не таким райдужним. Комуністичні еліти, які залишилися при владі, не знали, що таке реформи, і дбали лише про власну кишеню. Національно-демократична еліта, переважно письменницька, не мала відповідного організаторського досвіду і не могла воювати «за», а не «проти». Народ залишився наодинці зі своїми проблемами, тому й не дивно, що одразу після ейфорії всіх охопило розчарування.

На жаль, присмак втрачених надій ми відчуваємо і сьогодні. Для мене, як для більшості українців, День незалежності є абсолютною цінністю. Чому ж багато хто сприймає 24 серпня як ще один вихідний день, а не як свято?

Відповідь очевидна: сьогоднішня влада святкує тільки власну незалежність від совісті та народу. Вона нехтує потреби людей, не може створити умов для їх гармонійного розвитку, не відстоює їх інтереси. Переконливі факти: владі не довіряють понад 90% громадян, а за кордоном працюють близько 5 млн українців. Вони будують чуже, а не власне майбутнє, адже за останні п’ять років пересвідчилися: помаранчева підкова, білий колір і червоне серце – це такі ж символи брехні, як і попередні.   

Однак я вірю, що ми зможемо подолати цю навалу. Щирих патріотів, які не на словах, а насправді будують Україну, достатньо. Нам потрібно лише трохи впевненості, мудрості, можливо, вміння не створювати собі кумирів. Того, чого бракувало нам в дитинстві і що неодмінно прийде з повноліттям! Усе інше – талановиті люди, природні ресурси, вигідне географічне розташування – в нас є. Потрібно зробити лише правильний вибір, привести до перемоги нових політиків на виборах президента України, місцевих виборах, виборах до Верховної Ради і відправити радянську та пострадянську еліту на смітник історії.

Давайте будувати разом Україну! Зі святом!

 

Інна Богословська