«Замість відремонтувати дамбу Дніпрогесу, Ю. Тимошенко витратила 15 млн грн на свою передвиборчу кампанію», – І.Богословська

20.08.2009

Сьогодні Інна Богословська направила депутатське звернення до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу щодо чиновників, які витратили 15 млн грн на передвиборчу кампанію Ю. Тимошенко.

ОСНОВНІ ФАКТИ

  • Інна Богословська вимагає від Генеральної прокуратури порушити кримінальну справу по факту нецільового використання коштів держбюджету.

Приводом для звернення стали висновки Рахункової палати, згідно з якими Кабінет міністрів незаконно витратив 15 млн грн Резервного фону на проведення Всеукраїнської наради голів сільських, селищних рад, із них 2,6 млн. грн. – на передплату газети «Урядовий кур’єр» для сільських рад.

«23 липня я відправила депутатський запит до Рахункової палати України з вимогою розібратися, чому Ю. Тимошенко витрачає гроші Резервного фонду не на ліквідацію надзвичайних ситуацій, наприклад на ремонт дамби Дніпрогесу, як це передбачено законом, а на свою виборчу кампанію. Висновки Рахункової палати дають мені право звернутися до Генеральної прокуратури», – заявляє Інна Богословська.

За словами народного депутата, це не поодинокий випадок використання Кабінетом міністрів бюджетних коштів за власним розсудом.

«У 2008 році уряд Ю. Тимошенко ухвалив 46 незаконних рішень на суму 1,6 млрд грн. І це лише верхівка айсберга. А скільки грошей потрапляє до кишень чиновників після проведення держзакупівель? Якби ми прищикнули хвости декільком високопоставленим особам, випадків  розкрадання держбюджету стало б набагато менше», – стверджує Інна Богословська.

За приклад об’єкту, що потребує коштів Резервного фонду держбюджету, Інна Богословська наводить Дніпрогес: «Для ліквідації аварійного стану автодорожнього проїзду по спорудам дамби Дніпрогесу потрібно близько 30 млн грн. Але Ю. Тимошенко воліє витрачати гроші на загравання з головами сільських і селищних рад».  

Народний депутат має намір контролювати перебіг розгляду її звернення до Генеральної прокуратури.

«Я не дам можливості спустити цю справу на гальмах. Тому одразу прошу Генеральну прокуратуру серйозно поставитися до звернення. Адже в жодній європейській державі глава уряду не проводить виборчу кампанію за кошти платників податків. Лише у нас, на жаль, це практикується», – підсумовує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської