«Якщо БЮТ і ПР не хочуть зірвати вибори президента України, вони мають відмовитися від норм, створених заради фальсифікації», – І.Богословська

18.08.2009

УвеличитьНародний депутат Інна Богословська вважає рішення В. Ющенка ветувати зміни до Закону про вибори президента логічним кроком. «Я неодноразово вимагала від президента України як від гаранта Конституції не допустити прийняття нових виборчих норм, через можливі фальсифікації. Він це зробив. Якщо БЮТ та ПР і зараз не відмовляться від своїх найодіозніших нововведень, вони ризикують зірвати чергові президентські вибори», – заявляє Інна Богословська.

Інна Богословська підкреслює, що згідно до чинного законодавства виборча кампанія має розпочатися 19 вересня.

«Одначе напередодні кампанії, як і раніше, немає ясності, за якими правилами обиратиметься новий глава держави. БЮТ і ПР поділили парламент на двох, нахабно та цинічно «протягують» норми, які дозволяють їм домовитися, хто буде президентом, а хто – прем’єром наступні п’ять років. Що думає народ, абсолютно нікого не цікавить, а про чесні вибори, про норми демократії вони навіть не бажають чути», – стверджує народний депутат.

Інна Богословська нагадує, що вона внесла 21 (двадцять одну) правку в текст документу, проте були враховані лише 3 (три).

«Відбулося декілька круглих столів за участю авторів законопроекту. Вони обіцяли вдатися до компромісу, але це була димова завіса, прикриття, аби згодом з екранів ТВ розповісти, як БЮТ і ПР прислухаються до думки експертів. Насправді текст документу залишився незмінним», – зауважує народний депутат.

Інна Богословська прогнозує, що тема змін у Закон про вибори президента буде однією з найгарячіших тем найближчого місяця.

«БЮТ і ПР мають намір подолати вето президента України. Якщо станеться саме так, В. Ющенко звернеться до Конституційного суду. Все це загрожує проведенню виборів, і якщо БЮТ та ПР не хочуть їх зірвати, вони повинні повернути виборчий процес у нормальне демократичне русло. Політики так загордилися, що вважають себе здатними розписати країну, ніби пульку в преферансі. Проте вони глибоко помиляються. Ніхто не дозволить чинити в країні свавілля, отже невдала антиконституційна змова – свідчення того», – підсумовує Інна Богословська.

 

Прес-служба Інни Богословської