«У казковому світі Ю.Тимошенко українська армія з 2009 р. вважається професійною. Але в реальному світі вона стоїть на колінах з простягнутою рукою», – І.Богословська

18.08.2009

УвеличитьНародний депутат Інна Богословська вважає заяву начальника Генерального штабу Сергія Кириченка про те, що українська армія перебуває на межі вимирання, «голосом волаючого в пустелі».

«С. Кириченко прагне звернути увагу перших осіб держави на проблеми армії. Але все це марно – уряд дає гроші лише тим, хто може забезпечити перемогу Ю. Тимошенко на виборах. Якщо начальник Генерального штабу пообіцяє прем’єр-міністрові декілька сотень тисяч голосів на президентських виборах, то можливо, армія отримає потрібні їй кошти з державного бюджету», – заявляє Інна Богословська.

Народний депутат Інна Богословська вважає заяву начальника Генерального штабу Сергія Кириченка про те, що українська армія перебуває на межі вимирання, «голосом волаючого в пустелі». «С. Кириченко прагне звернути увагу перших осіб держави на проблеми армії. Але все це марно – уряд дає гроші лише тим, хто може забезпечити перемогу Ю. Тимошенко на виборах. Якщо начальник Генерального штабу пообіцяє прем’єр-міністрові декілька сотень тисяч голосів на президентських виборах, то можливо, армія отримає потрібні їй кошти з державного бюджету», – заявляє Інна Богословська.

Інна Богословська нагадує: зробити українську армію професійною – одна з основних обіцянок Ю. Тимошенко під час виборів до Верховної Ради в 2007 році. У вересні 2008 р. прем’єр-міністр ще раз повернулася до цієї теми та запевнила, що є всі передумови, зокрема бюджет, аби з 1 січня 2009 р. скасувати призов на термінову службу.
«Проте, як і багато інших намірів Ю. Тимошенко, це був передвиборчий трюк. Ми постійно чуємо з вуст прем’єр-міністра багато казочок, і професійна армія – одна з них. Також є казки про зростання добробуту українців, про ворогів, які не дають розгорнутися Ю. Тимошенко, аби втілити у життя реформи, та багато іншого», – зауважує Інна Богословська.

За словами Інни Богословської, у Кабінету міністрів був шанс профінансувати витрати армії, але прем’єр-міністр прагнула спрямувати гроші на власну виборчу кампанію. «Нарада з головами сільських, селищних рад, купівля банків та PR на видачі депозитів, передплата сільрадами «Урядового кур’єра» – це все виборча кампанія Ю. Тимошенко, проте оплачена нами», – підкреслює народний депутат.

Наслідком такої політики, переконана Інна Богословська, є розвал української армії. «Міністерство оборони просило 32 млрд грн, за найменших потреб у 17,5 млрд грн, а уряд надав лише 11,6 млрд грн. У такому разі, про яку професійну армію йдеться? Ця професійна армія скоро забуде, як стріляти, тому що бракує грошей на набої», – стверджує Інна Богословська.

З урахуванням складної ситуації у Збройних силах України, Інна Богословська вважає за необхідне внести на розгляд законопроект, що передбачає збільшення фінансування армії в 2009-2010 рр.

«Як дочка військового, я готова виступити в ролі лобіста армії та тих офіцерів, для яких честь і Батьківщина – не порожній звук», – підсумовує народний депутат.

Прес-служба Інни Богословської