«Ю.Тимошенко розпочинає ще одну хвилю реприватизації», – І.Богословська.

04.08.2009

Увеличить«Приватна власність для уряду – порожній звук. Цього разу жертвами Кабміну можуть стати власники облгазів, і лише тому, що серед них немає друзів Ю. Тимошенко», – коментує розпорядження Кабінету міністрів про передачу мережі облгазів до НАК «Нафтогаз України» народний депутат Інна Богословська.

Інна Богословська звернулася з листом до президента України, з вимогою призупинити дію розпорядження Кабінету міністрів №775 від 10 червня, опублікованого 30 липня в газеті «Урядовий кур’єр».

«Маємо ще одну хвилю реприватизації, інакше таке розпорядження уряду назвати не можна. Попри те що власники вклали у модернізацію мереж свої кошти, Кабмін одним розчерком пера відбирає облгази та передає їх на баланс банкрута НАК «Нафтогаз України», – заявляє Інна Богословська.

За словами народного депутата, такі дії уряду дискредитують Україну.

«Навіщо витрачати кошти на проведення конференцій, на зустрічі з потенційними інвесторами, на покращення іміджу України за кордоном, якщо Кабмін сам вирішує – хто має право чимось володіти, а кого треба позбавити такого права? Інвесторами облгазів були українці, росіяни, підприємці країн ЄС, а сьогодні всі вони змушені воювати з владою, намагаючись повернути вкладені кошти», – стверджує Інна Богословська.

Інна Богословська не бачить інших мотивів, окрім політичних, у рішенні уряду відібрати облгази.

«Бюджет – дірявий, НАК «Нафтогаз України» – банкрут. Яким чином у такій ситуації керуватимуться облгази, і звідки візьмуться гроші на їхню модернізацію? Ці питання мав би вирішувати лише приватний інвестор, проте Ю. Тимошенко розгорнула війну проти  невгодних підприємців, а в цій війні не личить думати про щось інше, крім того, як поставити всіх на коліна та примусити фінансувати її виборчу кампанію», – стверджує народний депутат.

Вихід із ситуації, що склалася, Інна Богословська вбачає в ухваленні постанови, де буде чітко прописаний механізм передачі мереж, а також гарантія, що приватну власність не конфіскують. Між тим народний депутат запевняє: восени ми станемо свідками не одного скандалу.

«Ю. Тимошенко посилає всім  чіткий сигнал: хто не зі мною, той проти мене. Якщо ти її не підтримуєш, до того ж у тебе є власність і капітал понад 10 мільйонів, – готуйся до неприємностей. Проте Ю. Тимошенко забуває, що надворі не 2004 рік, і такі методи вже не  діють», – підсумовує Інна Богословська.

 

Прес-служба Інни Богословської