«Підприємці можуть подавати позов до суду і не сплачувати додатковий незаконний страховий внесок до Пенсійного фонду», – І.Богословська.

04.08.2009

УвеличитьНародний депутат Інна Богословська називає незаконною постанову Кабінету міністрів №366 від 14.04.2009 р. та закликає підприємців відстоювати свої права в суді. «Ніхто, зокрема і уряд, не може примусити підприємців сплачувати додатковий страховий внесок, оскільки постанова Кабміну незаконна», заявила на зустрічі з підприємцями м. Біла Церква Інна Богословська.

З метою захистити права підприємців, які сплачують єдиний та фіксований податок, Інна Богословська  звернулася з листом до президента України, з вимогою призупинити дію постанови №466 від 14.04.2009 р. Також народний депутат надаватиме юридичну допомогу підприємцям, які  будуть звертатися з позовами до адміністративних судів.

«Кабінет міністрів Юлії Тимошенко створює олігархічний  устрій в Україні, де проблеми багатих вирішуються за рахунок бідних. Примусити дрібних підприємців двічі сплачувати той же самий податок, причому з бюджету викрадається 40–50% коштів, – це ж якою безпринципною треба бути людиною,  як сильно прагнути утримати владу!» – заявляє Інна Богословська.

За словами народного депутата, уряд грубо порушує Конституцію та українське законодавство.

«Згідно до ч. 2 ст. 92 Конституції України, система оподаткування, податки і збори встановлюються виключно законами України, але не постановами Кабінету міністрів. Проте, замість  дотримування законів, Ю. Тимошенко вершить долі людей: захотіла – у когось забрала, захотіла – комусь віддала, ще й скаржиться, ніби їй хтось  заважає. А що ж буде, коли вона, крий боже, стане президентом?» – зауважує Інна Богословська.  

Нагадаємо: Кабінет міністрів своєю постановою №366 від 14.04.2009 р. зобов’язав підприємців, що працюють на єдиному та фіксованому податку, сплачувати до Пенсійного фонду України додаткові страхові внески. За місяць ПФ надав відповідне роз’яснення та визначив розмір додаткових страхових внесків. Зокрема, розмір внесків складав:

у травні – червні: 123,5 грн;

у липні – вересні: 125,16 грн;

у жовтні – листопаді: 131,8 грн;

у грудні: 138,11 грн.

 

Пресс-служба Инны Богословской