Відкрите звернення до лідерів місцевого самоврядування у зв’язку із ситуацією навколо нового Бюджетного кодексу України

23.07.2009

Шановні колеги, співвітчизники!

Звернутися до вас мене змусила позиція уряду Тимошенко з приводу принципів формування держбюджету на 2010 рік, викладена в листі на адресу МВФ. Цей текст зриває всі маски з Тимошенко й остаточно підтверджує: цинічна брехня власному народу й подвійні стандарти – сутність прем’єр-міністра Тимошенко.

23 липня 2009 року прем’єр-міністром Тимошенко підписано лист панові Домініку Стросс-Кану, директорові розпорядникові Міжнародного валютного фонду  й спрямований «Меморандум про економічну та фінансову політику». Цитую дослівно пункт 5 Меморандуму: «Ми не будемо змінювати принципи політики формування державного бюджету на наступний рік».

Навіщо ж протягом декількох тижнів пропагандистська машина Тимошенко забила весь ефір її заявами про необхідність негайно змінити принципи формування бюджету на 2010 рік і формувати його на основі 12000 місцевих бюджетів?! Навіщо було обнадіювати лідерів місцевого самоврядування, маніпулювати ними, називати злочинцями всіх, хто не проголосував за цю популістську ідею?   

Ціль очевидна й проста: відволікти увагу людей від насущних проблем – втрати роботи, щоденного підвищення цін на газ, на бензин, на комунальні послуги, на транспорт, на пошту, на ліки, на продукти й товари першої необхідності. Тимошенко викидає мільйони бюджетних грошей на власні передвиборні шоу – з’їзди, передплату урядових газет, конференції, а народ у цей час рахує останні копійки в сімейних бюджетах.

Кожен з вас є лідером громадської думки, людиною, відповідальною за життя й благополуччя територіальних громад в Україні. Сьогодні, коли центральна влада розвалена, фактично місцеві ради тримають на своїх плечах країну. Відверте маніпулювання Вашою репутацією й брехня вашим виборцям з боку уряду кидають тінь і на вас. Я переконана – такому відвертому цинізму влади потрібно покласти край.

Я закликаю органи  місцевого самоврядування, голів міст, селищ і сіл оголосити бойкот уряду Тимошенко! Такий уряд і прем’єр-міністр не мають ні морального, ні професійного права залишатися при владі!

 

З повагою, народний депутат       

Інна Богословська