Інна Богословська разом із тисячами людей отримала море задоволення на Міжнародному етнофестивалі «Країна мрій»

30.06.2009

Увеличить«Фестиваль «Країна мрій», де можна побачити і народні ремесла, і книжкові ярмарки, і виступи народних колективів, вкотре засвідчує: Україна має величезний потенціал. Наша культура така унікальна і розмаїта, що ми можемо зробити моду на все українське всесвітньою. Українські вишиванки здатні підкорити світ так само, як і японське кімоно, для цього треба лише докласти трохи зусиль», – заявляє народний депутат Інна Богословська.  

За словами  Інни Богословської, вона вражена масштабом і форматом Міжнародного етнофестивалю «Країна мрій». «Дивовижна кераміка, вишиванки з розмаїтими орнаментами, дерев’яні іграшки… А поруч – дев’ятирічний парубок, якого навчає працювати на ткацькому верстаті вісімнадцятирічна дівчина, хлопці, що виготовляють бандуру з верби. Цей фестиваль не залишає байдужим будь-кого із свідомих українців», – переконана народний депутат.

Молоде покоління,  як зауважує Інна Богословська, потребує не тільки розважальних, але й просвітницьких проектів. «Популярність фестивалю є свідченням затребуваності таких акцій. Я впевнена – нам необхідно запроваджувати такі заходи не тільки в Києві, але й у регіонах. Без просвітництва, без грамотної політики в галузі культури ми нездатні виховати наших дітей і онуків, а без них Україна  не має майбутнього. Отже, одним із своїх стратегічних завдань я вбачаю збільшення фінансування культурно-просвітницьких проектів – як за рахунок державного бюджету, так і за допомоги українських меценатів. Якщо зможемо втілити такі плани, ми не тільки виховаємо покоління, але й зробимо  народні ремесла окремою галуззю економіки, а все українське – надзвичайно популярним у світі», –  стверджує Інна Богословська.

УвеличитьНагадаємо: у 1998 році за сприяння Інни Богословської було створено молодіжну громадську організацію «Молодіжний дім». Серед її завдань – об’єднання активної молоді у різні проекти, відповідно до проблем та інтересів нового покоління. Також Інна Богословська є засновником клубу «РодДом» – єдиного в Україні приватного концертного клубу.

«Я дуже вдячна Олегу Скрипці за організацію фестивалю «Країна мрій» і хочу знову запросити його з концертом до клубу «РодДом» у Харкові. Свого часу він справив незабутнє враження на нашу аудиторію спільним концертом із джазовим оркестром Ігоря Бутмана. Це була  блискуча ідея! Маємо надію знову  потішити харківську публіку яскравим  концертом», –  підкреслює Інна Богословська

Нагадаємо: 25 травня народний депутат Інна Богословська заявила про свій вихід із Партії регіонів та про намір перемогти на президентських виборах 2010 року в Україні. «Суспільству і державі потрібно повернути віру в себе, у власні сили, у здатність України самостійно обирати власний шлях і власну долю. Я переконана: такі завдання може вирішити лише насправді новий Президент України. Він переможе під національним прапором, а не під «кольоровим» партійним прапором», – зазначено у зверненні народного депутата від 25 травня.  

Прес-служба Інни Богословської