«Українська влада сьогодні хизується в «Луї Віттоні» та «Бріоні», тоді як випускники не мають грошей на сукні і костюми, внаслідок масового зубожіння населення», – Інна Богословська

25.06.2009

Увеличить«Українська влада сьогодні хизується в «Луї Віттоні» та «Бріоні», тоді як випускники не мають грошей на сукні і костюми, внаслідок масового зубожіння населення», Інна Богословська.

«Чверть харківських школярів добровільно відмовилася від участі у випускних вечорах через відсутність грошей. Така ситуація характерна для всієї країни. До мене масово звертаються з листами або дзвонять пересічні громадяни. Їх обурює, чому і за рахунок яких коштів неефективна влада, що нездатна побороти кризу, хизується в «Луї Віттоні» та «Бріоні», тоді як українці масово зубожіють», – заявляє народний депутат Інна Богословська.

«Випускний вечір у школі – важлива подія в житті кожної людини. Вона знаменує перехід від дитинства до дорослого життя, проте цього року через інфляцію та падіння реальних доходів багато українських випускників не мають можливості відзначити своє свято», – зазначає народний депутат.

За словами Інни Богословської, в 2009 р. витрати на святкування випускного вечора складають не менше 1000 грн. «Це лише оплата подарунків учителям, вартість альбому і банкету. А на придбання костюмів і суконь потрібно ще як мінімум 2000 грн. Сьогодні це нереальна сума для багатьох українських сімей», – підкреслює Інна Богословська.

«Разом із тим, українські чиновники живуть у власному, унікальному світі «Луї Віттона» і «Бріоні» та не мають жодного наміру усвідомлювати, які реальні проблеми постають сьогодні перед громадянами України», –  зауважує народний депутат.

Раніше Інна Богословська заявляла, що рівень корумпованості української влади зростає рік у рік. «Після розмови з представниками бізнесу стає зрозуміло: статистика в 1,5 млрд грн розкрадання у держсекторі за п’ять місяців 2009 р., яку 18 червня оприлюднив міністр внутрішніх справ Ю. Луценко, – це навіть не верхівка айсбергу, а лише крихітний острівець  в океані української корупції», –  переконана Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської