Інна Богословська просить Генпрокуратуру перевірити законність відключення тепла

20.02.2009

Ситуація з відключенням теплопостачання у багатьох регіонах України вимагає невідкладного втручання правоохоронних органів, заявила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська, яка направила депутатське звернення до Генеральної прокуратури щодо перевірки фактів відключення тепла.

У зверненні Голови Тимчасової слідчої комісії парламенту з газових питань Інни Богословської вказано, що статтею 6 Закону України «Про теплопостачання» прямо заборонено відключати тепло в опалювальний період.

Крім того, постановою Верховної Ради України «Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України» від 18 березня 1999 року органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, підприємствам і організаціям незалежно  від  форм  власності заборонено відключати жилі приміщення від енерго-,  тепло-,  водо-  і газопостачання та відселяти із житла громадян у разі невнесення ними  плати за житлово-комунальні послуги у зв’язку з невиплатою заробітної плати або пенсії і непризначенням субсидії.

«Потрібно перевірити на підставі яких нормативно-правових актів, документів, вказівок чи доручень відбуваються чи відбувалися відключення від теплопостачання в багатьох українських областях», — заявила народний депутат. – «А за результатами такої перевірки з метою недопущення порушення конституційних прав громадян вжити відповідних заходів та притягнути до відповідальності винних осіб».

Інна Богословська також повідомила про направлення запитів Тимчасової слідчої комісії до всіх обласних теплокомуненерго з вимогою надати інформацію щодо фактів відключень та підстав таких дій посадовців.

 

Прес-служба народного депутата України Інни Богословської