Інна Богословська: Влада жалюгідно намагається приховати свої злочини

05.12.2008

Коментуючи останні події, пов’язані з пресингом, запровадженим владою стосовно народного депутата, члена парламентської фракції Партії регіонів Валерія Коновалюка, депутат-регіонал Інна Богословська зазначила:

– Влада, яка перебуває в очікуванні викриття злочинів щодо незаконних поставок української зброї до Грузії, здійснює відверто панічні та безглузді кроки. Саме таким є позбавлення народного депутата України від Партії регіонів Валерія Коновалюка військового звання підполковника запасу напередодні анонсованої на понеділок прес-конференції членів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

Я вважаю, що відносно голови ТСК чиняться політичні репресії у вигляді залякувань та тиску. Беззаконня, що ним характеризуються дії влади відносно Валерія Коновалюка, вилилося у фабрикування кримінальної справи, відкритої нібито за фактом розголошення державної таємниці, постійне фізичне стеження за народним депутатом, прослуховування телефонних розмов та цензурування інформації на тему торгівлі зброєю в українських ЗМІ.

Переконана, що такими діями влада намагається будь-що приховати свій черговий страшний злочин. Але в результаті вона все більше заплутується у цинічному беззаконні та брехні. Президент та його підлеглі-військовики відчувають близькість викриття, що змушує їх вдаватись також і до відверто жалюгідних кроків на кшталт позбавлення військових звань депутатів, які завершили свою військову кар’єру.

Але своєю «дрібною помстою» влада лише «піддала масла у вогонь», зробивши вже анонсоване оприлюднення звіту комісії ще більш резонансною подією. Причому не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Прес-служба народного депутата України Інни Богословської