Інна Богословська: В Уряді продовжується тендерна корупція

23.10.2008

Тендерні шахраї, яких у результаті скасування корупційного закону про державні закупівлі було позбавлено можливості красти бюджетні гроші, за допомогою керівництва нинішнього уряду відтворили корупційні схеми. Про це заявила народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Інна Богословська.

За її словами, з одного боку, уряд у ручному режимі керує держзакупівлями – і це супроводжується масовою корупцією. А з іншого – цій корумпованості сприяє Комітет з питань економічної політики Верховної Ради, який цілеспрямовано гальмує новий законопроект про державні закупівлі.

«Не треба нагадувати, що урядом і держзакупівлями керують представники тієї ж політичної сили, які є ідеологами Тендерної палати та посідають керівні посади у згаданому Комітеті Парламенту, – сказала Інна Богословська. – Відтак, можна констатувати, що тендерні корупціонери продовжують збагачуватись за рахунок коштів народу. І їм на заваді не стало навіть рішення Конституційного Суду, який скасував корупційне Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти. Натомість уряд моментально реанімував неконституційне положення – тільки під іншим номером».

Інна Богословська вважає, що діючий прем’єр та її уряд остаточно довели свою корумпованість. Тому мають бути негайно звільнені та притягнуті до відповідальності.

Прес-служба народного депутата України Інни Богословської