Інна Богословська: Уряд Тимошенко продукує нові газові трагедії

09.10.2008

Через рік після трагедії у Дніпропетровську, коли 13 жовтня 2007 року в результаті вибуху газу у житловому будинку загинули 23 людини, ми можемо констатувати: Уряд не зробив жодного висновку і не здійснив жодного кроку для забезпечення безпеки українських громадян у своїх домівках. Про це заявила народний депутат України від Партії регіонів Інна Богословська.

«Після дніпропетровської трагедії в Україні відбулося ще кілька вибухів, що покалічили та забрали життя людей: лютневий вибух у Львові, травневий вибух у Ізюмі Харківської області та липневий – у Болехові Івано-Франківської області, – нагадала Інна Богословська. – При цьому Уряд та урядові структури продовжують ігнорувати досвід газових трагедій. Всі ми не можемо почуватися безпечно навіть у власних оселях».

Народний депутат заявила, що нинішній Уряд віддає перевагу виключно популістським  програмам, натомість жодним чином не фінансує ремонт газових мереж, які перебувають у жахливому стані – їх зношеність складає 60%. Так само популістською і абсолютно неефективною залишається тарифна політика Уряду, який купує голоси виборців за рахунок безпеки їх життів. «З одного боку не створено умов для інвестування у галузь, а з іншого – у тарифах не передбачено жодної копійки на розвиток та ремонт газових мереж. Відтак, галузь залишається без грошей і відповідальні підприємства не лише не проводять якісне оновлення, а й не можуть оперативно ліквідовувати потенційні загрози», – констатувала Інна Богословська.

«Така ситуація виникла саме з вини діючого Уряду. І саме він має нести повну відповідальність за все, що відбувається, а не перекладати провину на інші плечі», – підсумувала вона.