Інна Богословська: Зроблено історичний крок у корпоративному законодавстві

17.09.2008

Коментуючи сьогоднішнє ухвалення Верховною Радою Закону України «Про акціонерні товариства», народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Державної податкової адміністрації Опозиційного уряду Інна Богословська зазначила:

– Верховна Рада України здійснила історичний крок у сфері законодавства, що регулює діяльність бізнесу. Ухвалення 17 вересня Закону «Про акціонерні товариства» стало початком запровадження європейських правил у сфері корпоративного управління. Нарешті, через 17 років з моменту здобуття незалежності, відбулися перші системні зміни у господарчому регулюванні.

Це революційна подія для українського бізнесу, оскільки зі вступом закону в дію відбудеться суттєве поліпшення підприємницького середовища в країні.

Важливість наведення ладу у сфері діяльності акціонерних товариств було обумовлено тим, що три чверті промислових підприємств України функціонують саме у вигляді акціонерних товариств.

Зміни на краще відчує кожен представник бізнесу, який багато років почувався незахищеним ані перед державою, ані перед численними рейдерами, які, користуючись недолугістю корпоративного законодавства, здійснювали захоплення підприємств. Тим самим інтересам нашої держави та її інвестиційному іміджу було завдано величезної шкоди.

Інна Богословська також нагадала, що проект закону про акціонерні товариства було на початку минулого року подано до Верховної Ради Урядом Віктора Януковича. Найбільше зусиль з удосконалення законопроекту та його підготовку до 2-го читання доклали депутати від Партії регіонів.

Прес-служба народного депутата України Інни Богословської