Інна Богословська: БЮТ знову принизив Україну відвертим обманом

08.07.2008

Заява народного депутата, члена парламентської фракції Партії регіонів Інни Богословської з приводу певних подій, що мали місце під час проведення спільного засідання депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з РФ та депутатської групи Держдуми РФ зі зв’язків із Парламентом України, що проходило в Одесі:

„Подвійні стандарти та відвертий цинізм, що притаманні БЮТ у внутрішній політиці, вже стали сутністю цієї політичної сили і у зовнішніх відносинах. Це яскраво проявилося під час зустрічі представників українського та російського парламентів 5-6 липня в Одесі, що відбулася вперше за останні 17 років.

На засіданні 5 липня депутати Верховної Ради України та Державної Думи Російської Федерації в ході напружених консультацій погодили два звернення – з приводу скасування списків персон нон грата та пролонгації Договору про дружбу та співробітництво між Україною і Росією. Але на прохання депутатів від БЮТ, чий представник Наталія Королевська є співголовою депутатської групи з російсько-українських відносин ВР України, підписання звернень перенесли на наступний ранок.

Коли ж зранку депутати українського та російського парламентів зібрались для скріплення підписами погоджених документів, виявилося, що група представників БЮТ на чолі з Наталею Королевською залишила Одесу”.

«Тим самим було порушено дипломатичну та парламентську етику, що викликало справедливе обурення російської сторони, – констатувала учасник зустрічі, народний депутат Інна Богословська. – І підсумком таких дій бютівців стало не зниження політичної температури у стосунках двох країн, що, власне, й було метою зустрічі, а навпаки, чергове зростання напруження».

«БЮТ у цій ситуації повівся як боягузлива команда, для якої не має значення ані репутація їхньої країни на міжнародній арені, ані її стосунки з іншими державами, – заявила Інна Богословська. – Але найбільшим здивуванням було побачити у Києві вже 7 липня прес-конференцію тих самих учасників міжпарламентської зустрічі від БЮТ із переможними реляціями про успіхи і досягнення на ниві побудови дружніх стосунків із Російською Федерацією».

Інна Богословська назвала вчинок представників БЮТ безпрецедентним проявом хамства та обманом: «Цей демарш цілком відображає справжню якість політики БЮТ і є абсолютно типовою для цієї сили тактикою побудови стосунків на ґрунті відвертого обману».

Партія регіонів, тим не менш, сподівається на перемогу здорового глузду в стані провладних політичних сил і припинення цілеспрямованого підриву стосунків з іншими державами.



Прес-служба народного депутата України Інни Богословської