Інна Богословська: БЮТ, прикриваючись гаслами боротьби з корупцією, покриває саме корупційні незаконні дії, а пропагуючи «європейський стиль життя», знищує місцеве самоврядування

24.04.2008

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Інна Богословська під час сьогоднішньої прес-конференції в УНІАН заявила, що БЮТ, як політична сила, що своїм «почерком» обрала екстремізм, намагається із залученням державної влади та правоохоронних органів знищити місцеве самоврядування та фактично здійснити переворот.

Зараз, за словами Інни Богословської, такі спроби робляться в Києві, Харкові й у Житомирі.

«Багато провокацій, які робилися проти мерії Харкова, і безпосередньо проти мера міста Михайла Добкіна, рухнули, оскільки рішеннями суддів встновлено, що харківська мерія не робила нічого з того, в чому її звинувачували», – підкреслила вона.

Стосовно захоплення мерії 17 березня, як повідомила Інна Богословська, вже є рішення суду, яке визнало незаконим порушення СБУ кримінальної справи проти мерії. «Таким чином, наші заяви про те, що всі ці події є цілеспрямованими провокаціями проти місцевої влади, вже підтверджені рішеннями суддів», – заявила депутат-регіонал.

Інна Богословська наголосила, що вона має безпосередні докази того, що у Харкові робиться спроба фальсифікувати кримінальну справу стосовно подій на ринку «Барабашово» і представити цю пожежу як навмисний підпал, ініційований особисто мером і мерією міста Харков.

«По-перше, ми маємо докази того, що вже є пояснення людей, які мали безпосередне відношення до виникнення пожежі, і, крім того, маємо інформацію, що ці докази будуть намагатися вилучити зі справи, щоб усе виглядало як навмисний підпал. По-друге, у нас є інформація про те, що зараз у Харкові почала працювати спеціальна група МВС, склад якої погоджений з Центральним апаратом МВС, і завданням якої є затримання будь-яких осіб, які мають хоча б якесь відношення до мера Харкова. З цих людей вимагають і «вибивають» будь-які свідчення проти мера, щоб сфальсифікувати хоча б якусь кримінальну справу», – підкреслила Інна Богословська.

Вона також зазначила, що єдиною метою цих провокацій є повернення представникам БЮТу, зокрема голові його Харківського осередку пану Фельдману, всі ті землі і майно, «які він свого часу незаконно отримав завдяки, скоріше за все, своїм корупційним діям і зв’язкам з минулою владою».

«БЮТ, прикриваючись гаслами боротьби з корупцією, покриває саме корупційні незаконні дії, а пропагуючи «європейський стиль життя», фактично знищує шляхом провокацій, замовних кримінальних справ та прямого втручання в діяльність і правоохоронних органів, і місцевої влади місцеве самоврядування», – зазначила Інна Богословська.

Парламентарій також сказала, що, за її інформацією, зараз, цілком можливо, готується незаконний арешт мера Харкова Михайла Добкіна, підґрунтям для якого мають стати вибиті з людей шляхом знущання неправдиві свідчення, спрямовані проти міського голови.

Прес-служба Партії регіонів