Інна Богословська: Партія регіонів вимагає, щоб назавтра на 10 годину до Верховної Ради були викликані представники Генеральної Прокуратури України і СБУ

19.03.2008

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Інна Богословська з трибуни Верховної Ради України оголосила вимоги Партії регіонів щодо незаконних дій представників СБУ у Харківській міській раді. Вона заявила наступне:

– Вчора вперше за шістнадцять років незалежності України сталася подія, яка не повинна залишитися поза увагою жодної людини, жодного громадянина України.

Вчора за допомогою Служби безпеки України була вчинено спробу захвату Харківської мерії, і вчора ж автомобіль, який був під керуванням робітника Служби безпеки України, зробив навмисний наїзд на мера міста Харків і народного депутата України Дмитра Святаша. Це зафіксовано великою кількістю відеокамер. Можна констатувати, що наступ на місцеве самоврядування і намагання встановити в Україні авторитарну диктатуру вже поширився, в тому числі на використання Служби безпеки України як інструменту для наступу на демократію в Україні.

Вчорашні події свідчать про те, що Служба безпеки України стає НКВС, що СБУ, на превеликий жаль, принижує тих достойних офіцерів, які знають, що таке честь офіцера, що таке Закон і правопорядок.

Тому Партія регіонів терміново вимагає, щоб назавтра на 10 годину до Верховної Ради була викликані представники Генеральної Прокуратури України і СБУ для відповіді на ті питання, які поставлені в депутатському запиті, який щойно зареєстровано.

Ми вимагаємо: негайного звільнення з посади голови СБУ по Харківській області Мухатаєва А. О.; негайного затребування з Генеральної Прокуратури всіх кримінальних справ, які розслідуються з цього приводу в Харкові; негайного порушення кримінальної справи проти робітників СБУ, які вчора заважали народним депутатам виконувати свої обов‘язки та вчинили наїзд, порушуючи правила дорожнього руху, на народного депутата і мера міста.

Якщо завтра не буде виконана вимога по звіту Генеральної Прокуратури і Служби безпеки України, ми залишаємо за собою право перейти до радикальних засобів спротиву.

Завтра ми побачимо, хто дійсно є прибічниками демократії, хто дійсно дотримуються того принципу, що «Закон – один для всіх».

Я хочу попередити всіх народних депутатів: якщо ви зараз не відреагуєте на те, що СБУ наїжджає машинами на народного депутата і на мера, то завтра таке буде зроблено з кожним із вас. Ми повинні зупинити наступ на демократію!

 

Прес-служба Партії регіонів