Верховна Рада України прийняла Постанову “Про перелік, кількісний склад i предмети відання комітетів Верховної Ради України”

04.12.2007

Постановою (реєстр. №1004) затверджено перелік комітетів в алфавітному порядку. А саме: з питань аграрної політики та земельних відносин; з питань боротьби з організованою злочинністю i корупцією; з питань будівництва, містобудування i житлово комунального господарства; з питань бюджету; з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування; з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації  наслідків Чорнобильської катастрофи; з питань економічної політики; з питань європейської інтеграції; з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності; у закордонних справах; з питань культури i духовності; з питань науки i освіти; з питань національної безпеки i оборони; з питань охорони здоров’я; з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки; у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів; з питань прав людини, національних меншин i міжнаціональних відносин; з питань правової політики; з питань правосуддя; з питань промислової i регуляторної пол1тики та підприємництва; з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України; з питань свободи слова та інформації; з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; з питань соціальної політики та пращі; з питань транспорту i зв’язку; з питань фінансів i банківської діяльності.

Відповідно до Закону “Про приватизацію державного майна”, утворено Спеціальну контрольну комісію Верховної Ради України з питань приватизації.

Передбачено, що до складу кожного з комітетів Верховної Ради України шостого скликання на момент утворення може входити не менше 9 і не більше 20 народних депутатів. В постанові також виписано предмети відання парламентських комітетів.

 

По матеріалам Українські новини, РБК-Украина, Корреспондент