Інна Богословська: «За списками БЮТ ховаються люди, які просто не мають морального права іти до влади»

15.11.2007

Кандидат в народні депутати України VI скликання від Партії регіонів Інна Богословська в ефірі радіокомпанії Ера-FM заявила про те, що існує загроза того, що Україна стане заручником деструктивної політики БЮТ. За її словами, суспільство повинно дати відсіч авторитарним політикам, які свої власні амбіції ставлять вище національних інтересів:

– Відповідь на питання, чому так довго Верховна Рада не може приступити до роботи вже дав Президент України Віктор Ющенко. Він буквально через декілька днів після підведення підсумків виборів сказав, що за будь-яких умов цей Парламент зможе працювати тільки в тому випадку, якщо 3 сили, які набрали найбільшу кількість голосів, сядуть за стіл переговорів і знайдуть порозуміння. Після того ні БЮТ, завдяки якому ми мали ці незаконні дострокові вибори і який спровокував цю ситуацію, ні „НУ”, яка чомусь іде в фарватері БЮТ, не сіли за стіл переговорів з Партією регіонів, яка набрала найбільшу кількість голосів.

І скільки Партія регіонів не закликала до того, щоб „НУ” і БЮТ сіли за стіл переговорів до того, як буде робоча група, ніхто цього не зробив. І, до речі, тим самим показали Президенту, що його слово не є важливим для цих політичних сил.

На засіданні робочої групи навіть не було намагання почати переговори. І причина того пов‘язана з панночкою Тимошенко, яка свої власні амбіції щодо абсолютної влади в країні покладає вище, ніж будь-які національні інтереси.

БЮТ сьогодні – головна деструктивна сила в Україні, яка будує всю свою політику на деструктиві, на тому, щоб збивати лобами всіх інших політичних гравців. БЮТ став на позиції радикальної екстремістської політичної сили, і сьогодні він продовжує таким чином діяти. В складі фракції Тимошенко люди, які створювали тіньову економіку в Україні ще з початку 90-х років. За списками БЮТ ховаються люди, які просто не мають морального права іти до влади.

І досвід багатьох країн, які довкола нас, свідчить про те, що суспільство не може роздивитися авторитарних політиків, які намагаються прийти до авторитарної влади. Адже, як правило, вони йдуть під демократичними гаслами, і це велика небезпека для суспільства. На превеликий жаль, популізм став уже тією заразою, яка пройшла в кожну клітинку тіла, яке називається „суспільство” і „політикум”. Як ми на нього відповімо, це буде свідчити про зрілість чи не зрілість українського політикуму.

У Партії регіонів є відповідальність перед суспільством, наше завдання сьогодні – знайти ті точки дотику, які знімуть напругу, дозволять спільними зусиллями підвищувати рівень життя в країні, економічні і соціальні стандарти.