Спекуляцї та контрабанду Тимошенко суд так і не спростував

25.09.2007

За результатами розгляду Окружним адміністративним судом м. Київ справи 6/64 за позовом кандидатів у народні депутати України Тимошенко Ю. В., Турчинова О. В., Швеця В. Д. та Яценка А. В. до кандидата у народні депутати України Богословської І. Г. про визнання протиправними дій щодо розповсюдження завідомо недостовірних та наклепницьких відомостей, що посягають на права і свободи людини під час проведення передвиборної агітації, постановою від 25.09.07 р. позовні вимоги ЗАДОВОЛЕНО ЧАСТКОВО.

Підставою для подання позову була участь кандидата в народні депутати України Богословської І. Г. 18.09.07 р. у прес-конференції на тему “Власть и Тимошенко: Украина или руина”, під час якої Богословська І. Г. критично оцінила перебування Тимошенко Ю. В. у владі та її діяльність на керівних посадах.

Так, ПОЗИВАЧАМ СУД ВІДМОВИВ У ВИЗНАННІ ПРОТИПРАВНИМИ ДІЙ щодо розповсюдження 18.09.07 р. на прес-конференції наступної нформації щодо:

  • спроби перевезення 27.03.95 р. Тимошенко Ю. В. через українську митницю в м. Запоріжжя 26,000 доларів США і 4,000,000 українських карбованців, факту її затримання та перебування в СІЗО. Клопотання з цього приводу П. Лазаренка щодо її звільнення. Існування кримінальної справи до 2003 року і закриття її тільки після внесення змін до Кримінального кодексу України;
  • затримання Тимошенко Ю. В. того ж року в аеропорту Внуково за контрабанду 100,000 доларів США;
  • заборгованість ЄЕСУ до держбюджету України в розмірі 7,5 млрд. грн.;
  • факту бізнес-партнерства Ю. Тимошенко та П. Лазаренка, який було встановлено судом США.

Тобто Окружним адміністративним судом м. Київ не встановлено ознак протиправності та невідповідності чинному законодавству дій Богословської І. Г. щодо публічного розповсюдження наведених вище відомостей.

Натомість, судом, серед іншого, було визнано протиправними дії Богословської І. Г. щодо вислову “Бог шельму мітить”, при цьому, суд не тільки дав оцінку народному прислів’ю, а й надрукував у своєму рішенні слово “Бог” з маленької літери.

Прес-служба Партії регіонів