Інна Богословська: „ Партія регіонів наполягає на тому, що правова реформа – це необхідність захисту прав та інтересів громадян ”

03.09.2007

На сьогоднішній спільній прес-конференції, що традиційно проходила у прес-центрі Партії регіонів у кіноцентрі „Зоряний”, кандидати в народні депутати від ПР Інна Богословська та Валерій Коновалюк презентували предсатвникам СМІ і громадськості положення з передвиборної програми регіоналів, що стосуються здійснення правової та військової реформ.

У своєму виступі Інна Богословська зокрема зазначила: „Сьогодні ми презентуємо вам дві дуже важливі теми з передвиборної програми Партії регіонів. Це тема парвової реформи, як ми її бачимо на наступні 5 років, і тема військової реформи.

Отже, чому ми всі кажемо про необхідність правової реформи. На превеликий жаль, в державі останнім часом влада позиціонує себе таким чином, що правова реформа потрібна тільки заради влади. Партія регіонів наполягає на тому, що правова реформа – це необхідність захисту прав та інтересів громадян. А влада обслуговує громадян, тому, якщо ми зробимо вірний і правильний зихист інтересів громадян, то тоді і влада буде упорядкована належним чином. Тож основне гасло запропонованої нами правової реформи – це те, що інтереси, права і свободи громадян повинні захищатися в рівній мірі з інтересами, правами і свободами держави і територіальних громад.

Що нам заважає в житті сьогодні для того, щоб кожен громадянин відчував себе захищеним у власній державі? Перше, що заважає, безумовно, більше за все – це корупція. Друге – це політична заангажованість фактично всіх гілок влади, і, перш за все, судової та виконавчої влади, яка зараз має в нас „дві голови”. Фактично жодна країна Європи не має „двоглавої” виконавчої влади. Це величезна проблема саме нашого українського устрою влади. І третє – безумовно, сьогодні ми маємо конституційну кризу, головною вадою якої є не тільки недосконала Конституція, але й те, що ми сформували Конституційний Суд за квотами політичних партій. І фактично від цього ми почали руйнацію вищого суду в Україні, який єдиний має право тлумачити Конституцію – Конституційний Суд України.

Отже, наголошую ще раз: три головні проблеми, які є сьогодні в українській правовій системі – це корупція, політична заангажованість суддів і всіх гілок влади, а також вибори судів Конституційного Суду на квотній основі”.



Прес-служба Партії регіонів