Інна Богословська: З жовтня люди отримуватимуть заробітну плату в повному співвідношенні з кваліфікацією і важкістю праці

28.08.2007

УвеличитьПід час сьогоднішньої прес-конференції у прес-центрі Партії регіонів кандидат у народні депутати України за виборчим списком Партії регіонів Інна Богословська одним із найважливіших здобутків Уряду Віктора Януковича назвала рішучий відхід від „зрівнялівки” в оплаті праці.

І. Богословська, зокрема, сказала, що „великою проблемою останніх років в Україні було те, що за умови підвищення базової заробітної плати, мінімальної заробітної плати заробітні плати не підвищувалися відносно кваліфікації, досвіду роботи тощо. Фактично було заморожено підвищення заробітної плати відносно до кваліфікації при тому, що мінімальну заробітну плату піднимали весь час.

В результаті ми отримали вельми погане співвідношення між мінімальною заробітною платою некваліфікованого робітника і фактично максимальною заробітною платою кваліфікованого співробітника. Сьогодні вже багато хто чув і зрозумів: мова йде про те, що Уряд Віктора Януковича переводить усіх на єдину тарифікаційну сітку.

Що це означає? За законом, який є в Україні, і який діє, але був „заморожений” останні 10 років, до мінімальної заробітної плати застосовується коефіцієнт у залежності від того, якої кваліфікації робітник працює в тій або іншій сфері. Сьогодні, повторюю, Уряд Януковича вже розморозив цю ситуацію, і вже починаючи з липня, а з жовтня – повною мірою буде здійснено другий етап переходу до єдиної тарифікаційної сітки, згідно з яким люди отримуватимуть заробітну плату в повному співвідношенні з кваліфікацією і важкістю праці. Тобто не буде тієї зрівнялівки, яка, на жаль, мала місце весь останній час.

Такі ж підходи застосовуватимуться і до пенсійного забезпечення”.

Прес-служба Партії регіонів