Інна Богословська: Уряд переглянув філософію надбавок і додаткових виплат

28.08.2007

УвеличитьУ сьогоднішній спільній прес-конференції, що проходить у кіноцентрі „Зоряний”, взяли участь народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Василь Хара та кандидат в народні депутати за виборчим списком Партії регіонів Інна Богословська. Вони презентували черговий блок передвиборної програми регіоналів, що стосується социального пакету – політики заробітної плати, пенсійного забезпечсення тощо.

У своєму вступному слові Інна Богословська, крім іншого, зазначила, що „за неповний рік роботи Уряд Януковича наочно продемонстрував, що він здатен не тільки досягти суттєвого економічного зростання, а й на його основі вирішувати серйозні завдання підвищення виплат заробітної плати.

Політика заробітної плати від Партії регіонів виходить з того, що ми, досягнувши певної стабілізації та зростання економіки, повинні надавати пріоритет зростанню у валовому національному продукті частини заробітної плати.

У цьому контексті слід особливо наголосити на тому, що Уряд Віктора Януковича зумів зробити те, що не могли зробити його попередники за всі роки незалежності України. Нинішній Уряд взагалі переглянув філософію надбавок і додаткових виплат педагогам, вихователям тощо. Ви знаєте, що, наприклад, у загальноосвітній школі вчитель, який мав клас, отримував за класну роботу… 17 гривень. І оця мізерна сума трималася протягом усіх останніх років, і ніколи ніким не переглядалася…

Політика Партії регіонів виходить з того, що всі надбавки повинні мати не абсолютну цифру, а представляти собою відсоток до заробітної плати, до окладу того ж вчителя. І тому за один цей рік вищезгадувані 17 гривень надбавки вчителю-методисту стали 15%, що складає 106 гривень. Тобто ми бачимо підвищення одразу у 6,2 раза.

Робітники дитячих будинків отримали за свою роботу 36% надбавки, і 42 гривні, які були до цього, „перетворилися” на 200 гривень.

Звісно, слово „підвищення” є не зовсім етичним для характеристики того, що відбувається, тому що, повторюю, довгі роки все трималося на такому вкрай низькому рівні, що й порівнювати, по суті, немає з чим. Але цей новий підхід, безсумнівно, запроваджуватиметься і надалі, якщо, звісно, країна матиме справу з Урядом Партії регіонів і коаліцією на її основі.

Взагалі ж ця політика, запроваджувана Партією регіонів, вже сьогодні дає нам змогу казати, що надбавки за складні умови праці і за додаткову працю в соціальній сфері доволі успішно вирішують питання персоніфікації заробітної плати”.


Прес-служба Партії регіонів