Непарламентським політичним партіям України

15.05.2007

Шановні співвітчизники і колеги по політичній роботі!

Політична ситуація в Україні вимагає від всіх політичних сил згуртуватися у тому, що за любих умов нас єднає – встановлення миру і спокою в країні заради єдності і розвитку України.

Проведення дострокових парламентських виборів сьогодні стає необхідним для розв’язання політичної кризи. Але ми повинні зробити все, щоб в Україні дійсно відбулось оновлення Парламенту і в вищому законодавчому органі були представлені всі основні соціальні і ідеологічні групи населення. За інших умов дострокові вибори не вирішать кризу і тільки призведуть до загострення протистояння.

Ми вважаємо, що від влади і опозиції необхідно вимагати, щоб  під час проведення дострокових виборів були забезпечені наступні умови:

– реальне, а не декларативне забезпечення можливості непарламентським політичним партіям прийняти участь у дострокових парламентських виборах;

– законодавчі гарантії проти фальсифікацій і зловживань при проведенні дострокових виборів і голосуванні

– законодавчі гарантії проти фальсифікацій під час підрахунку голосів і встановлення результатів виборів.

Пропонуємо до вашої уваги проект звернення непарламентських політичних сил і просимо визначитися, чи готові Ви підписатися під таким зверненням. Якщо Ви згодні із змістом, але, на Вашу думку, текст потребує змін чи доповнень, просимо надати відповідь по суті і пропозиції щодо змін.

Відповідь просимо надіслати як можна скоріше, зважаючи на обставини сьогодення.

Ми також пропонуємо Вам 15 травня 2007 року, о 12 годині, у приміщенні Конференц-зали Президент-готелю „Київський” (вул. Госпітальна, 12) прийняти участь в спільному Форумі непарламентських політичних сил, на якому обсудимо ситуацію політичної кризи і дострокових виборів та звернемось з вимогами  до влади і опозиції щодо умов і засад проведення дострокових виборів.

На Форум запрошені представники українських і іноземних ЗМІ.

Бажання прийняти участь у Форумі заявили вже 9 партій. Конференц-зал розрахований на 250 осіб.

Чекаємо на Вашу позицію щодо тексту Звернення, а також на підтвердження участі у Форумі непарламентських політичних сил.

Задля забезпечення присутності символіки Вашої політичної партії пропонуємо представити до оргкомітету, при можливості, великий прапор Вашої партії (з флагштоком чи без) та маленький настільний партійний прапорець.

            

                        З повагою, від імені ініціативної групи,  Голова партії ВІЧЕ 

Інна Богословська

Контактні особи та телефони:

Голова Київської міської організації партії ВІЧЕ – Ірина Оніщенко 8 067 244 19 63

Прес-служба – Максим Серков 8 067 243 48 45

www.viche.org.ua