Інна Богословська: Конституційний Суд – єдиний орган, який може поставити юридичну «крапку»

11.04.2007

Увеличить10 квітня, на запитання ведучого 5-каналу про Конституційний Суд: «А чи справді це є суд довіри? Чи можемо ми довіряти йому такі глобальні рішення?», – заступник міністра юстиції Інна Богословська відповіла: «Я хочу сказати, що в країні, в якій гарант дотримання Конституції,  Президент, приймає абсолютно незаконне рішення, посилаючись на ті статті Конституції, які не передбачають дострокового розпуску парламенту і не посилаючись на ту статтю, яка дає виключні переліки дострокового розпуку, в цій країні, взагалі зараз складно говорити про верховенство права і закону. Сьогодні треба казати про те, що єдиний орган, який може поставити якусь юридичну крапку це Конституційний Суд. І я дуже сподіваюсь, що це приведе і до політичної крапки».

«Але це ще не означає, що коли буде рішення Конституційного Суду, то його будуть визнавати. Тому що екстремісти від політики, вимагають будь за що провести дострокові вибори, коли навіть законодавчого регулювання цього питання немає. Вони не будуть визнавати жодного рішення. Так же як Тимошенко не збирається визнавати рішення результатів будь-яких виборів, доки не переможе» – зауважила лідер партії «Віче».

На запитання про те, чи піде коаліція на вибори у разі визнання Конституційним Судом указу Президента конституційним Інна Богословська відповіла:

«Я думаю, що ці вибори просто неможливо провести. Про це кажуть всі юристи, тому що в діючому законодавстві не прописано процедур стосовно дострокових виборів. І це, до речі, казали члени ЦВК задовго до теперішньої політичної кризи. Вони казали, що законодавство про вибори не прописане і таким чином треба вносити багато змін та доповнень. Сьогодні законодавство, яке регулює дострокові вибори не дає можливості провести їх так, щоб їх результат був визнаний легітимним» – підсумувала Інна Богословська.

 

www.viche.org.ua