ЗАЯВА ПАРТІЇ ВІЧЕ про політичні провокації і людську мудрість

30.03.2007

Партія ВІЧЕ закликає:

Президента, Прем’єр-міністра, Парламент – зупинити протистояння, не допустити кровопролиття і зняти з порядку денного питання розпуску парламенту.

ЛЮДЕЙ – не піддаватися на провокації з розпуску парламенту, проявити людську мудрість і стати на захист Закону. Якщо сьогодні не втримати ситуацію в правовому полі, Україна на багато років увійде в період великого протистояння, економічного занепаду і людських трагедій.

Сьогодні немає жодних правових підстав для розпуску парламенту, але емоції окремих політиків доведені до кипіння. Гілки влади роблять помилки, не чують один одного, не можуть стримати обурення. Як тільки сторони приходять до згоди, в справу втручається руйнівна сила. Це – брудна та брехлива політика Тимошенко, яка граючи то на одному, то на іншому боці, свідомо розвалює владу, а з нею – штовхає  країну у пекло громадянського конфлікту.

ВІЧЕ вимагає від суспільства і політиків пильності!

Феномен Тимошенко – небезпека для України. Тимошенко є ворогом закону і моралі. І тоді, коли з Лазаренко ошукувала країну, і тоді, коли ліквідувала порядок в Кабміні разом з ліквідацією урядових комітетів, і тоді, коли кидала міліцію проти робочих, організуючі рейдерські атаки на підприємства, і тоді, коли знімала президентський уряд Єханурова, і тоді, коли голосувала за Закон про Кабмін, і тоді, коли змушувала депутатів заливати клеєм місця для голосування картками в Верховній Раді, і тоді, коли захоплювала електрощитові, і коли дозволяє до цього часу своїм місцевим депутатам від БЮТ привласнювати  землю та майно, і зараз, коли вимагає від Президента порушити Конституцію і піти на державний переворот… При цьому вона довела, що не буде визнавати будь-яких результатів виборів, якщо не отримає більшості. Провокуючі боротьбу Президента і Прем’єра один з одним, ця аморальна жінка-руйнівник за чужі гроші і по чужих долях рветься до безмежної влади і шалених грошей.

Тимошенко сіє ненависть та ворожнечу, закликає до останнього бою «з твар’ю, недобитою на минулих виборах», буде рвати країну до кінця, якщо їй не протидіяти. На наших очах формується аморальний, хитрий, нахабний та злобний тиран. Настав час зрозуміти це всім – і лідерам, і політикам, і суспільству. У ХХ столітті люди настраждались від солідаризму та фашизму. Сьогодні наше завдання – зупинити БЮТ, який озброївся ідеологією солідаризму. 

ВІЧЕ закликає Президента, Прем’єр-міністра і Парламент: сісти за стіл переговорів, почати роботу Конституційної Комісії та добитися створення широкої коаліції в Парламенті.

Ми закликаємо конструктивні сили блоку «Наша Україна» відмовитись від силового протистояння, увійти в широку парламентську коаліцію та направити всі зусилля на розвиток країни.

Цілісність України, мир, економічний та духовний розвиток людей – спільний обов’язок і влади, і суспільства!

 

Лідер партії “ВІЧЕ”      Інна Богословська

30.03.2007 р.