В Україні відбувається розвал радянської системи управління. Партія «Віче» вважає це позитивним процесом.

01.12.2006

Для України неминучий шлях до президентської  республіки. На даному етапі трансформації країни це кращий варіант.  Про це заявила лідер партії «Віче» Інна Богословська  під час круглого столу «Демократизація або авторитаризм: доля політичної реформи в Україні», що проходить сьогодні в Києві.

«Прихильники скасування політичної реформи не розуміють, що будь-який президент стане Кучмою – ця система зробить будь-яку людину авторитарною, – сказала Інна  Богословська. – Якщо ми розуміємо, що Конституція не відповідає вимогам часу й нашим очікуванням, то ми повинні рухатися далі».

Лідер «Віче» охарактеризувала поточну ситуацію як «розвал системи державного управління». «У нас багато років була, по суті, радянська система управління. І рано або пізно цю систему потрібно було зламати, – вважає Інна Богословська. – І бездіяльність президента Ющенко зіграло тут, безумовно, позитивну роль».

Вона зрівняла діючу систему держуправління зі старим радянським автомобілем, що гниє й розсипається. І замість того, що б латати цю машину, потрібно зібрати гроші й купити нову.

Лідер партії «Віче» вважає, що до розробки нової Конституції потрібно залучати представників всіх верств громадянського суспільства: «Якщо ми дамо п’яти політичним силам, що представляють близько 40% населення України, самостійно будувати політичну систему, то за бортом залишиться більша частина України й багато суб’єктів політичного процесу».

 

 

Прес-служба партії «Віче»