Юридичної можливості відмінити реформу немає. Це може зробити тільки вулиця.

17.11.2006

«Відміна політичної реформи потягне за собою нові президентські і парламентські вибори, нові протистояння і нові Майдани», — заявила лідер партії “Віче” Інна Богословська під час ефіру програми «Я так думаю» (канал «1+1») у четвер. 

На її думку, проведена реформа є далекою від досконалості, але й відміна не принесе жодної користі: «Ясна річ, нова Конституція не є досконалою. Тому треба рухатись далі, треба далі продовжувати політичне реформування, аби не породжувати нові авторитарні режими».

Інна Богословська також вважає, що позиція «Нашої України», яка вимагає відміни реформи, є проявом слабкості і невміння працювати в умовах парламентсько-президентської республіки. «Ви кидаєте країну знову в нові вибори, нове протистояння. Таким чином буде знищено навіть ті невеликі зростання, які ми зараз маємо, — сказала вона представникам «Нашої України». — Все це замість того, щоби використати три роки, що залишилися до наступних виборів, на проведення реформ, які є край необхідними країні».

Водночас лідер “Віче” припускає, що Конституційний суд, до якого звернулась «Наша Україна» з метою скасування політреформи, дійсно знайде порушення у процедурі її прийняття. «Але далі це не піде, тому що юридичної можливості відмінити реформу немає. Це може зробити тільки вулиця».

 

Прес-служба партії “Віче”