Партія ВІЧЕ оскаржить результати виборів

11.04.2006

У вівторок на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» лідер партії ВІЧЕ Інна Богословська повідомила, що оприлюднені Центральною виборчою комісією результати виборів будуть оскаржені у Вищому адміністративному суді України. Вона додала, що закон відводить на оскарження рішення ЦВК п’ять діб. Цей термін збігає у суботу 15 квітня. Саме до цього часу ВІЧЕ, а також партії та виборчі блоки, що відстоюють чесні вибори, підготують і подадуть відповідні позови до Вищого адміністративного суду України.

Юрій Кармазин, лідер однойменного блоку, заявив на прес-конференції, що не лише підрахунок голосів виборців відбувався із порушеннями та фальсифікаціями, а й робота Центральної виборчої комісії є суцільним порушенням закону. Зокрема, повідомив Кармазин, члени ЦВК  припустились значних порушень під час встановлення офіційних результатів виборів 10 квітня. Голова ЦВК Ярослав Давидович дозволяв собі телефонувати в суди і вимагати ухвалювати рішення за скаргами учасників виборчого процесу.

Представник блоку Литвина Олег Зарубінський повідомив, що ним направляються документи-оригінали, що підтверджують фальсифікації на парламентських виборах в Україні до 31 посольства іноземних країн в Україні. «Нажаль іноземні спостерігачі вважають, що вибори у нас відбулись без значних порушень, – сказав Олег Зарубінський. – То ми їм надамо інформацію про справжній стан справ». Сьогодні, вважає представник блоку Литвина фактів фальсифікації виборів є більше, ніж було на президентських виборах.

«Обраній» Верховній Раді, заявила лідер блоку НДП Людмила Супрун, буде дуже складно доводити, що вона є чесною, що закони, ухвалені цим парламентом, будуть працювати на людей. «Сумнівність знищує владу», – сказала Людмила Супрун.

 

Прес-служба партії “Віче”