Інна Богословська вважає, що сьогодні в Україні має місце економічна криза

20.02.2006

Лідер партії «Віче» Інна Богословська вважає, що сьогодні в Україні має місце економічна криза. Про це вона сказала в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

Інна Богословська констатувала різке підвищенні цін на транспорт, на всі види енергоносіїв, що вже призвело до катастрофічного зниження рентабельності для вітчизняних товаровиробників, і відповідно, до скорочення обсягів експортного виторгу: «Що ми отримали з приходом нової влади? Знищено всі преференції, всі умови, що дозволяли літакобудуванню, суднобудуванню, високотехнологічним галузям України мати кращі умови, ніж ті галузі, що виробляють звичну для України продукцію. Це загроза не тільки для стабільності гривні, а й для всієї України!», — заявила Інна Богословська.

Лідер «Вiче» вказала на неадекватне до заробітної платні зростання цін і тарифів на воду, електроенергію, комунальні послуги. При цьому вона підкреслила, що «українська статистика бреше і ціни зростають швидше, ніж зарплата. «Якщо статистика говорить, що ціни на продукти харчування зросли на 15%, а вони зросли на 300%, то я цій статистиці вірити не збираюсь», — додала вона.

Нова влада не виправдала надій тих людей, які підтримали її на Майдані, констатувала І. Богословська. І закликала не забувати, що нову владу захистили передусім представники середнього класу, малі й середні підприємці, виробничники, торговці, кваліфіковані фахівці. «І вони першими отримали ніж у спину. – нагадала вона. – Скасування спрощеної системи оподаткування, ліквідація пільг для всіх промислових підприємств, ось те, чого вони дочекалися».

Також Інна Богословська заявила про три пріоритети, які «Вiче» вважає ключовими: «По-перше, треба визначитись, або ми віддаємо свою територію для чужих товарів і послуг, або обстоюємо думку, що ми є країною-виробником. Це те питання, не відповівши на яке, жодна влада не має права мати цю владу. Друге питання. За рахунок зовнішньої політики, намагаємося розірвати нашу країну: йдемо то у НАТО, то в Ташкентський договір. Треба визнати, що єдиний вихід і найбільш вірний шлях – активний нейтралітет України. І третє – формування громадянського суспільства. Умовами цього є повноцінність місцевих бюджетів, самоврядування на рівні громад, корінний перегляд системи освіти, реформа системи охорони здоров’я».

 

Прес-служба партії ВІЧЕ

www.viche.org.ua