«МИ ФІНАНСУЄМО ПАРТІЮ САМОСТІЙНО», – заявила на он-лайн інтернет-конференції лідер партії «Віче» Інна Богословська

10.02.2006

Учора, 9 лютого, на сайті Korrespondent.net відбулася годинна он-лайн інтернет-конференція з лідером партії «Віче» Інною Богословською.

Богословская: Украина должна стать Швейцарией XXI века
Фото Натальи Кравчук, KP Publications
Гість чату Korrespondent.net – лідер партії “Віче” Інна Богословська

Відвідувачі чата задали 681 запитання. Інна Богословська встигла відповісти на 48 з них, що є рекордною для Кореспондент.net кількістю – до цього рекорд становив 39 відповідей.

Організатори інтернет-конференції запевняють, що це був найцікавіший і найжвавіший з усіх проведених на Кореспондент.net політичних чатів.

Пані Богословська твердо впевнена, що «Віче» на виборах набере не менш ніж 3,5-4,5% голосів.

Лідер «Віче» не заперечує також коаліції з іншими партіями після виборів і вважає, що тільки «Віче» зможе й повинне стати мостом між Партією регіонів і «Нашою Україною». А консолідація цих великих сил навколо загальної ідеї є єдино вірним варіантом для стабільного розвитку країни.

На запитання про відмінність програми «Віче» від програм інших партій Інна Богословська відповіла: «Програма партії «Віче» сьогодні – це єдина програма розвитку країни на 20 років, що розроблялася протягом трьох років, причому не в кабінетах, а під час відкритих публічних дискусій, круглих столів, форумів, конференцій. Головна відмінність від програми Партії регіонів у тому, що «регіонали» пішли старим, совковим шляхом – відірвали економіку від життя, вгатили масу цифр, які жодній нормальній людині ні про що не говорять. Головна відмінність від програми НСНУ – у комплексному підході до  розвитку країни й прихильності «Віче» активному нейтралітету на основі європейського цивілізаційного вибору».

Щодо джерел фінансування партії пані Богословська пояснила: «Віче» – це партія середнього класу. Всі наші кандидати й у парламент, і в місцеві органи влади – це представники середнього класу. І партію ми фінансуємо самостійно. Скидаємося по-чесному. Будемо раді, якщо нам допоможуть симпатики «Віче», оскільки величезні “чорні” бюджети великих партій змушують нас «напружуватися».

Ті, хто цікавився стосунками Інни Богословської та Віктора Пінчука, одержали досить вичерпну відповідь: «Сашко Неустроєв (глава НЗФ Олександр Неустроєв) є сьомим номером у нашім списку, він один із кращих промислових менеджерів України, і ми цим пишаємося. «Віче» не є представником інтересів Пінчука, але «Віче» завжди буде представляти й захищати інтереси українського великого, середнього й малого бізнесу. Вважаю, що Пінчук зробив дуже сильний громадянський хід, відмовившись від участі у виборах. Мені б хотілося для розумних читачів Кореспондент.net сказати наступне: не слухайте тих, хто говорить, що може існувати національна економіка без великого бізнесу. Якщо вас запевняють, що не повинно бути великого національного бізнесу, виходить, хочуть, щоб його місце зайняв великий інтернаціональний бізнес. Святе місце порожнім не буває».

Тут ми навели лише частину відповідей Інни Германівни. Про Валерія Хорошковського, справу Ґонґадзе та хобі Інни Богословської ви зможете прочитати на сайті Korrespondent.net. Більше того, лідер «Віче» обіцяє відповісти на всі задані їй у чаті запитання на сайті www.viche.org.ua

 

Прес-служба партії ВІЧЕ

www.viche.org.ua