«Віче України» ініціює всеукраїнське обговорення Планів розвитку міст

28.01.2006

Громадський рух «Віче України» у п’ятницю, 27 січня, заявило про початок всеукраїнського обговорення Планів розвитку міст. За словами ініціатора руху й лідера партії «ВІЧЕ» Інни Богословської, після виборів у місцеві органи влади по пропорційній системі може виявитися так, що жодна політична сила не буде представлена більшістю голосів. Внаслідок цього цілком може відбутися відрив депутатів від інтересів і життя міста. Об’єднати розрізнені сили, на думку Інни Богословської, можна тільки навколо стратегічного Плану розвитку міста, в основу якого необхідно покласти думку кожного свідомого городянина.

Консолідувати громадськість навколо створення свого майбутнього у своєму місті й самостійно розробити такий План взялася, зокрема, і харківська команда Віче. За словами її лідера Марини Севастьянової, стратегічна мета Плану розвитку Харкова – бути, у першу чергу, інтелектуальною столицею України й культурною площадкою між Сходом і Заходом. «Це не фаст-фудний план, зверстаний у кабінетах за пару місяців до виборів. Це план, що розроблявся протягом двох років самим суспільством», – сказала Севастьянова.

Так само, як і стратегічний План Розвитку Країни, впроваджувати Плани розвитку міст береться партія «ВІЧЕ», висунута для участі у виборах 2006 року громадським рухом «Віче України». За словами лідера партії Інни Богословської, «на сьогодні «ВІЧЕ» – єдина політична сила, що підписала суспільно-політичний договір про відкликання депутата будь-якого рівня, обраного за списком «ВІЧЕ», за невиконання їм Плану Розвитку Країни або Плану розвитку міста, а також за недотриманням їм ідеології Віче».