ВІЧЕ готова стати тією політичною силою, що на виборах підтримає бізнес – Інна Богословська

30.11.2005

30 листопада лідер партії ВІЧЕ Інна Богословська підтримала заяву прем’єр-міністра України, президента Союзу підприємців малих, середніх та приватизованих підприємств країни Юрія Єханурова на 7-му з’їзді організації, у якій той закликав представників малого та середнього бізнесу взяти активну участь у виборах до Верховної Ради та до місцевих рад. Як повідомлялося, 28 листопада Юрій Єхануров сказав: “Для реалізації статутних положень Союзу про комплексну всебічну підтримку підприємництва дуже важливо, щоб наступний парламент, місцеві ради були досить професійні, аби була більшість прагматиків”. Він також підкреслив, що у зв’язку з цим Союз вважає головним завданням своїх членів у виборчій кампанії “забезпечити підтримку сил, що здатні проводити ефективну політику реформ, захищати інтереси вітчизняного товаровиробника”. Далі прем’єр висловився ще виразніше: “Союз готовий до співробітництва з партіями, у програмних документах яких мова йде про підтримку малого та середнього бізнесу”.

Інна Богословська нагадала, що саме ВІЧЕ є тією партією, що ставить як  пріоритетне завдання захист малого та середнього бізнесу і залишається виразником інтересів середнього класу країни. Вона підкреслила, що ВІЧЕ протягом  трьох років розробляла свою програму – План Розвитку Країни (ПРК), що являє собою набір рецептів для виведення України з кризового стану, а також подальшого розвитку країни у найближчі 20 років. План був винесений на всенародне обговорення і вже рік як опублікований у пресі і доступний усім бажаючим. 24 листопада ВІЧЕ запропонувала Президенту України Віктору Ющенку використовувати ПРК як  програму виведення країни з кризи. Як вважає Інна Богословська, важливо розпочати втілення програми перетворень негайно. На її думку, “інструментів для цього досить. Більшість із них присутні у Плані Розвитку Країни. Тому спиратися можна на вже практично готову методику”.

Лідер ВІЧЕ заявила, що з розумінням ставиться до обережності прем’єра, котрий відзначив, що поки йдеться не про конкретну політичну силу, котру Союз має підтримати на виборах, а лише про програмні принципи партій, що підтримують приватний сектор України. У цьому відношенні, на думку Інни Богословської, вкрай важливим є заклик прем’єра до того, щоб “підприємці відчували себе не тільки тими, хто заробляє гроші, а й відповідальними за все, що відбувається в державі. Тому нова програма може стати ідейним маніфестом розвитку підприємництва, вирішенням усіх проблем, починаючи з економіки і закінчуючи гуманітарною сферою”. Як вважає Інна Богословська, саме ВІЧЕ може пред’явити комплексну програму розвитку країни, “у якій економіка складає тільки певну частину, а є ще влада, суспільство, є ще гуманітарна, соціальна сфери, сфера ресурсного розвитку і т. ін.  Це сьогодні єдиний спосіб для країни віднайти ідею, що її об’єднує”.

 

Прес-служба партії ВІЧЕ

www.viche.org.ua