Партії готуються до виборів, але не до приходу у владу – Інна Богословська

28.11.2005

28 листопада лідер партії ВІЧЕ Інна Богословська, коментуючи офіційний початок виборчої кампанії, заявила, що українські політичні партії до цього важливого етапу підготувалися слабко, а головне – вони не встигли розробити програм своїх дій на випадок приходу у владу. Зокрема , Богословська відзначила нездатність Блоку Юлії Тимошенко запропонувати країні програму розвитку. Про це, на думку Інни Богословської, свідчить відсутність плану економічних перетворень у блоку до початку виборчої кампанії. Як повідомлялося, екс-віце-прем’єр Микола Томенко 27 листопада пообіцяв, що передвиборну програму партії буде оприлюднено 7 грудня.

Також 28 листопада лідер партії ВІЧЕ Інна Богословська висловила подив з приводу заяви глави політради Партії Регіонів Миколи Азарова. Як повідомлялося, 27 листопада, виступаючи на об’єднаній конференції Харківських міського та обласного відділень партії, Микола Азаров сказав, що тільки Партія Регіонів має детальну стратегію економічного розвитку країни.

Інна Богословська нагадала, що власна програма ВІЧЕ – План Розвитку Країни (ПРС) – розроблялася протягом  трьох років і являє собою набір рецептів для виведення України з кризового стану, а також подальшого розвитку країни на найближчі 20 років. План було винесено на всенародне обговорення, уже рік як він опублікований у пресі й доступний усім бажаючим. 24 листопада лідер ВІЧЕ запропонувала Президенту України Вікторові Ющенко терміново зібрати круглий стіл для обговорення шляхів виведення країни з кризи, а як програму такого висновку використовувати ПРС. На думку Інни Богословської, нинішнє “розчарування суспільства у владі спричинене відсутністю в останньої плану дій”. Як вважає лідер ВІЧЕ, важливо почати втілювати програму перетворень негайно, щоб  виборча кампанія, що почалася, не розвалила країну. За твердженням Інни Богословської, запропоновані реформи дозволять зберегти українську націю в умовах світової експансії капіталів: “Коли людина не знає, куди вона рухається разом із власною країною, вона починає такої країни боятися. Треба зупинити цей страх”.

Як вважає лідер ВІЧЕ, влада першою справою повинна визнати початок стагфляційного процесу в економіці. Без вживання термінових заходів ситуація напевно різко погіршиться. Інна Богословська заявила, що єдиним реальним і несуперечливим виходом може стати проведення ревізії всієї основної “нормативки”, прийнятої колишнім Кабміном, з наступним невідкладним реформуванням податкової системи. На думку Інни Богословської, “Україну треба перетворювати на центральноєвропейський офшор з абсолютно легальною документацією, аудиторською звітністю, адаптованою до європейського законодавства”. Як стверджує лідер ВІЧЕ, “інструментів достатньо. Більшість із них наявні у “Плані Розвитку Країни”. Тому спиратися можна на вже практично готову методику”.

 

Прес-служба партії ВІЧЕ

www.viche.org.ua