Інна Богословська запропонувала Президентові прийняти План Розвитку Країни як програму розвитку України на 20 років

25.11.2005

Партія ВІЧЕ і громадське об’єднання «Віче України» направили Віктору Ющенко відкрите звернення у зв’язку з початком виборчої кампанії-2006. У своєму листі вони вимагають від Президента визнати Указом План Розвитку Країни Державним Планом Розвитку до 2025 року, а також створити для забезпечення його реалізації всеукраїнський громадсько-політичний постійно діючий круглий стіл.

Як відзначає у зверненні лідер партії Інна Богословська, в умовах розколу об’єднати українські нації на перспективу сьогодні може тільки План Розвитку Країни – «спільне майбутнє, розроблене українцями».

За словами Богословської, практика «відбирання» кожним новим президентом того, що «заробили» попередні глави держави ні до чого гарного не призведе. Україні сьогодні потрібні не деструктивні рішення, а ідеї, що створюють картину майбутнього. «Вимагати жертв і терпіння під час відсутності зрозумілого Плану – це омана і безвідповідальність», – переконаний лідер партії ВІЧЕ.

Говорячи про актуальність Плану Розвитку Країни напередодні початку виборчої кампанії, Інна Богословська відзначила: «При відсутності Плану Розвитку Країни боротьба політичних сил за владу стає просто цинічною, примітивною боротьбою за бюджетні гроші й депутатську недоторканність. Як у старі радянські часи, людей «годують» обіцянками, говорять їм те, що хоче чути юрба, а в дійсності роблять протилежне. Так вийшло, що загублено головний сенс існування політиків – державне будівництво».

Україна має потребу в гарних державних менеджерах, однак займатися професійним будівництвом країни неможливо, не маючи готового Плану, – вважає Інна Богословська.

Як відзначають творці Плану Розвитку Країни, «у ньому є й завдання сьогоднішнього дня – інструменти, і проекти на 10 років – тактика, і бачення майбутнього через 20 років – стратегія». За словами Богословської, сьогодні це єдиний у державі документ, що розглядає завдання людини, суспільства й влади в комплексі, як єдиного живого організму.