Суспільство вибере замирителів і професіоналів – Інна Богословська

25.11.2005

Українське суспільство втомилося від протистоянь”, – заявила глава партії ВІЧЕ Інна Богословська, коментуючи результати експрес-опитування, проведеного дослідницьким центром “Імідж-контроль”. Готовність 20,2% респондентів голосувати за Партію Регіонів пані Богословська пояснює протестом суспільства проти відсутності реальних реформ. Разом із тим вона відзначає помітне зростання рейтингу невеликих партій ліберальної спрямованості. “Усе більше українців не хочуть брати участь у помаранчево-блакитному протистоянні, усе більша частина виборців шукає альтернативи боротьбі на знищення. Люди не хочуть бачити при владі непрофесіоналів. З іншого боку, вони не хотіли б повернення до старої моделі. Конфронтація ж усім смертельно набридла. Дивно, що самі партії цього й досі не зрозуміли. Адже навіть пройшовши до парламенту, вони повинні будуть за пару місяців сформувати більшість, інакше Рада може бути розпущена. У нинішній ситуації, коли всі шукають ворогів, а не партнерів, формування парламентської більшості вбачається малоймовірним у принципі”, – стверджує експерт. На думку Інни Богословської, зараз політичним силам, що йдуть у парламент, “необхідно шукати конструктив, навколо якого можливе об’єднання”. У противному разі, через вступ у силу політреформи, вона не виключає множинних повторних виборів через нездатність Ради сформувати більшість.

Згідно з результатами дослідження “Імідж-контролю”, 20,5% респондентів вважають, що Україна повинна мати західний вектор розвитку і йти по стопах східноєвропейських сусідів,  20,3% опитаних упевнені, що майбутнє України має бути пов’язане з Росією.

Водночас 43,3% респондентів вважають, що Україна мусить знайти власний шлях розвитку, не копіюючи інші країни. “Це опитування ще раз підтвердило, що ми були праві, коли розробляли концепцію “національного егоїзму”, включену до “Плану розвитку країни”, – коментує результати опитування Інна Богословська. “Приймаючи ті чи інші рішення, Україна повинна виходити винятково з національних інтересів. Так живуть більшість цивілізованих країн. І якщо політики цього ще не розуміють, їм уже підказує народ, чому я щиро рада”, – додала глава партії ВІЧЕ.

Згідно з результатами дослідження “Імідж-контролю”, партія ВІЧЕ набрала 1,7% – стільки ж, скільки Партія промисловців і підприємців (на чолі з Анатолієм Кінахом) і Партія Зелених (на чолі з Віталієм Кононовим), випередивши при цьому Соціал-демократичну партію (об’єднану) (Віктор Медведчук), Народний Рух (Борис Тарасюк)  і “Пору” (Владислав Каськів).

 

Прес-служба партії ВІЧЕ

www.viche.org.ua