Звернення до Президента України у зв’язку з початком виборів-2006

24.11.2005

Шановний пане Президенте, громадянине України Вікторе Ющенко!     

ВІЧЕ звертається до Вас із пропозицією і вимогою одночасно.

На Вас лежить величезна відповідальність за примирення української нації і визначення шляхів подальшого руху України.

Сьогодні наше загальне завдання – навчитися прощати. Україні потрібний не батько гривні, партії чи виборчого блоку, а батько нації – мудрий і далекоглядний, строгий і уважний до всіх і кожного.

Нація вимагає спокою, примирення і консолідації. Що може об’єднати нас? Тільки План Розвитку Країни. Це і є наше спільне майбутнє, розроблене українцями.

Україна може об’єднатися лише навколо Плану Розвитку на велику перспективу. Внутрішні суперечності та “бійки” послабляють і країну, і кожного громадянина. Люди кажуть: “Сьогодні третій президент забирає те, що “наколядували” за часів першого і другого президента. Завтра прийде четвертий президент і буде забирати те, що “наколядували” за часів першого, другого і третього. А після цього прийде “орда” чужинців зразка ХХІ сторіччя і знову забере все, аж до нашої власної країни”. І це – істина.

Будувати краще, ніж руйнувати.  

Невже ми не розуміємо, що в умовах світової експансії капіталів ми можемо зберегти українську націю, лише усвідомивши образ майбутнього? Країна без ідеї – що люди без майбутнього. Коли людина не знає, куди вона рухається разом із власною країною, вона починає її боятися й тікати з неї. Якщо ж людині і суспільству відомий План Розвитку Країни, вони готові навіть на тимчасові втрати заради прогнозованого успіху.

Проте вимагати жертв і терпіння за відсутності зрозумілого Плану – це обман і безвідповідальність.

На порозі – вибори-2006. Таке враження, що виборам не буде кінця і краю.

За відсутності Плану Розвитку Країни боротьба політичних сил за владу стає просто цинічною, примітивною боротьбою за бюджетні гроші і депутатську недоторканність. Як у старі радянські часи, людей “годують” обіцянками, говорять їм те, що хоче чути натовп, насправді ж роблять протилежне. Так вийшло, що втрачено головний сенс існування політиків – державне будівництво.

Тільки прийняття довгострокового Плану Розвитку захистить нас від руйнівного впливу виборів на життя. Це означає, що ми більше не будемо кожні вибори шукати нових шляхів для всієї країни, залишаючись при цьому постійно на роздоріжжі.

Бажати влади – це гріх. Але ще більший гріх – це мати владу і не знати, що з нею робити.

Ми всі знаємо, що держава має потребу в якісних державних менеджерах, сучасних керівниках. Але який професіонал піде працювати, коли немає плану, завдання, і навіть проекту? Що він буде створювати? Нормальний господар не почне будівництво без проекту і креслень. Як же можна будувати країну без Плану Розвитку? Як можна ламати всі навколо, не маючи навіть уявлення про нове житло? Настав час будувати за правилами.

Будувати за Планом краще, ніж у темряві.

Віче розробило План Розвитку Країни на 20 років і пропонує його владі. У ньому є і завдання сьогоднішнього дня – інструменти, і проекти на 10 років – тактика, і бачення майбутнього через 20 років – стратегія.

Цей План народився в результаті обговорення з десятками тисяч громадян України протягом  майже трьох років. Цей План Розвитку Країни об’єднує нас навколо національної ідеї “Україна – це я!”, принципу “національного економічного егоїзму” та статусу “активного нейтралітету” на основі європейського вибору. Сьогодні це – єдиний у державі документ, що розглядає завдання людини, суспільства і влади в комплексі, як єдиного живого організму.

План Розвитку Країни – це остання надія, що благословляє народження сучасної української нації.

Ми, українці, – мудрий народ і знаємо, що “Віч-на-віч краще, ніж око за око”. Прийшов час подивитися своєму народу у вічі. У них одне – бажання чітких і усвідомлених дій на загальне благо. Це – План Розвитку Країни, єдиний цілісний документ, що повинен стати державною програмою України до 2025 року. Тільки це дасть можливість виконати наше надзавдання – стати одночасно національною державою і суб’єктом глобального розвитку.

ВІЧЕ говорить: Президенте! Визнайте План Розвитку Країни Державним Планом Розвитку України на 20 років! Створіть для забезпечення його реалізації всеукраїнський громадсько-політичний постійно діючий круглий стіл. Так виходили з кризи великі нації.

Об’єднаймо українське суспільство навколо реалізації української мрії!             

Громадське об’єднання “Віче України” і партія ВІЧЕ