Узурпація влади і акцепт розвалу країни або Чому не можна приймати зміни до Конституції ” від Порошенка ”

20.08.2015

Існують ситуативні рішення, які, здавалося б, вкрай необхідно приймати в конкретній ситуації. Але іноді такі рішення викликають настільки глибинні зміни, що тисячі і мільйони людей проклинають і день, і тих, хто прийняв таке рішення.

Зовсім недавно в Україні була така подія – прийняття законів 16 січня 2014. Тоді тих, хто голосував за ці закони для “забезпечення порядку”, переконали, що це вкрай необхідно зробити. І частина депутатів, які розуміли в чому суть, пішли на цю угоду з совістю та на порушення закону, а частина, взагалі не зрозуміла, за що голосує – піддалася стадному почуттю і грубому тиску “зверху”.

Сьогодні, після Майдану Гідності, люди, що прийшли у владу на крові і смертях людей, боролися за інші правила життя в країні, ОДИН-В-ОДИН повторюють свавілля, яке творилося при прийнятті Закону 16 січня 2014 року.

З одного боку, колишній спікер парламенту Турчинов спільно з президентом Порошенко, в 2014 році злочинно провели голосування за закон про особливий статус Донбасу, вимкнувши табло і підробивши результати голосування. З іншого боку, цей злочинно прийнятий закон зараз намагаються зробити частиною Конституції і “увічнити” ситуативне рішення, яке повністю порушує принцип унітарності української держави.

Створення на воюючому Донбасі нового анклаву, в якому будуть свої місцеві влади, прокурори, міліція, суди, – відповідає інтересам кого завгодно – путіна і рашистів, бойовиків ЛНР і ДНР, частини європейських держав, які хочуть і далі робити гешефт з росіянами, – але жодною мірою не відповідає інтересам українських громадян і країни в цілому.

Конституційне закріплення особливого статусу Донбасу викличе “обвальні” процеси, які абсолютно неминуче призведуть до розпаду України на маленькі території, до масових громадянських сутичок і конфліктів – і краху незалежності країни Україна.

Перш за все, з конституційним закріпленням особливого статусу Донбасу, від нас негайно зажадають ліквідації “лінії розмежування”. Уявіть собі, як хлинуть на мирну сьогодні територію України озлоблені, які ненавидять все українське мешканці зруйнованого Донбасу. Яка незліченна кількість побутових і не тільки конфліктів вибухне на вулицях, в кафе, в школах, на стадіонах, у громадському транспорті, в лікарнях, де щодня будуть стикатися громадяни України з дуже різним, м’яко кажучи, поглядом на країну і світ … Це – грунт для громадянської війни по всій території України. Це – мрія і завдання путіна.

Далі, зміни до Конституції “від Порошенка” не тільки не вирішують проблеми децентралізації, а ще більш узурпують владу під президента. Жоден президент України не мав таких безмежних повноважень, як це пропонується зараз, після Майдану, в частині контролю над місцевим самоврядуванням. Фактично, при декларованій децентралізації, президент створює “неофеодальну” форму правління, при якій “васали президента” будуть вже легалізованими “смотрящими” над усіма місцевими владами.

Природно, що в таких обставинах, маса інших територій і адміністративних одиниць теж захочуть таких же “особливих” повноважень і прав, як Донбас! А якщо їх не нададуть – то почнеться новий виток протистоянь, боротьби за повноваження, і ворожнечі між різними українськими регіонами … Чого і чекає, потираючи руки, кремль.

Голосування за наведені зміни до Конституції – це акцепт узурпації влади і розвалу країни. І ті, хто натисне кнопку “за” повинні розуміти, що відплата за усвідомлений чи неусвідомлений розвал країни, прийде! І якщо цю задачу не виконають підконтрольні сьогоднішній владі “кравецькі” суди, то це зробить суспільство. Суспільство не пробачить духовної проституції народним депутатам, які стали такими завдяки жертвам Майдану і героям війни за незалежність України.

Блог Інни Богословської на УП