Інна Богословська: Нинішня влада розгрібає залишені у спадок від уряду Тимошенко безлад та астрономічні борги у сфері ЖКГ

28.01.2011

УвеличитьТимошенко використовує будь-які приводи, аби спаплюжити репутацію влади. Про це заявила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська, коментуючи чергові звинувачення Тимошенко у нібито неспроможності влади навести лад у сфері ЖКГ. Зокрема, як передає DailyUA, вона зазначила:

– Це вже стало для Тимошенко своєрідною модою – намагатися будь-який привід використати для того, щоб спаплюжити репутацію діючої влади. І сьогодні ми знову стикнулися з ситуацією, коли борги у газовому секторі, у секторі ЖКГ були накопичені за роки урядування Тимошенко і помаранчевої команди, однак через це в деяких регіонах сьогодні влада змушена понижувати тиск газу, тому що не вистачає коштів для розрахунків.

Кияни знають, що сьогодні знижується температура у домівках, але в чому істинна причина цього? Не сьогоднішня влада наробила боргів більш ніж у 3 мільярди гривень перед «Київенерго». А саме тому ця компанія не може зараз розрахуватися за газ. Ці борги з’явились, оскільки минула влада жодним чином не вкладала жодної копійки у приведення до нормального стану системи постачання тепла, води тощо.

Ми знаємо, що навіть сьогодні рвуться труби всюди, де хоч трохи знижується температура. Адже, повторюю, за фактично п’ять років урядування помаранчевої команди жодної копійки не було вкладено у заміну труб.

Кияни, донеччани, харків’яни, львів’яни, хмельничани – всі бачать, як окріп омиває холодну землю під час морозів. Це питання, які ми намагалися вирішувати, як тільки приходили до влади. Виділяли гроші… Але як тільки влада змінювалася на помаранчеву, все фінансування ЖКГ йшло нанівець.

Крім того, вже протягом тривалого часу всі говорили про необхідність зменшення різниці в тарифах для теплокомунводоенерго. Але минула влада цього не зробила. І тільки сьогоднішня влада відверто сказала, що так далі продовжуватися не може і за рахунок бюджету почала компенсувати різницю у тарифах.

Так, наприклад, тільки восени 2010 року було погашено перед «Київенерго» борг на 1,4 мільярда гривень різниці у тарифах. І саме ці гроші тієї ж секунди пішли на оплату за газ.

Тобто Тимошенко, намагаючись знову і знову намалювати з себе запеклу опозиціонерку, ховаючись за статус опозиції від відповідальності за ті кримінальні зловживання, які були в кожному сегменті економіки України, намагається паплюжити сьогоднішню владу.

Але я маю величезну надію, що люди розуміють: той безлад, який був нам залишений «у спадок» минулою командою, треба розгрібати нам усім. І ми це робимо, максимально концентруючи зусилля. Ми робимо це, не дивлячись на те, що у ЖКГ, крім дірявих труб, застарілого фізично і морально або взагалі несправного обладнання фактично вже не залишилося нічого. Але ми впевнені, що ця зима буде останньою, коли люди потерпають від того, що рвуться труби і тече гаряча вода по снігу…

Влада зробить все, щоб така ситуація більше не повторилась. І я бачила це намагання, щоб спрямувати величезні кошти на реформування системи житлово-комунального господарства. Ми бачимо це серед пріоритетів інвестицій, які проголошені і Президентом, і парламентом, і Кабміном. Тому я думаю, що вже через рік-півтора максимум опозиції не буде взагалі чого казати стосовно втрати тепла в домівках і киян, й інших жителів України.

Прес-служба Партії регіонів