«На захист корупції стали чиновники», — Інна Богословська

28.12.2009

УвеличитьВ Україні корупцію неможливо зупинити, поки її покривають чиновники вищого рангу. Так Інна Богословська прокоментувала інформацію в ЗМІ про те, що представникові столичної мерії допомогли уникнути арешту двоє поручителів з Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що, за інформацією генерального прокурора Олександра Медведька, два заступники мера Києва Леоніда Черновецкого взяли на поруки затриманого за підозрою у хабарництві в особливо великих розмірах начальника ГУ внутрішньої політики КМДА Віктора Гончарука.

«Цей випадок — яскраве свідчення того, що корупція в Україні не лише процвітає, але стає прерогативою влади. Помічники київського мера абсолютно відкрито й цинічно захищають хабарництво в своїх рядах. І, на жаль, це відбувається не тільки в Києві, а й по всій Україні», — наголошує політик.

За словами Інни Богословської, корупція в Україні сьогодні перетворилася на одну із загроз національній безпеці, оскільки підриває економічні основи держави, блокує надходження іноземних інвестицій, а також провокує недовіру населення до владних структур.

«Більш того, корупція негативно позначається на міжнародному іміджі України, призводить до тінізації економіки і сприяє зростанню впливу організованих злочинних груп. Сьогодні ми маємо кланову політику, яка виразно нагадує 90-ті роки», — підкреслила Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента вважає, що здолати корупцію у владі можна за допомогою електронних бюджетів. Державні закупівлі з бюджетних коштів мають здійснюватися під громадським контролем. Це один із важливих пунктів її передвиборчої програми «Дорога правди. Робота. Порядок. Віра».

Прес-служба Інни Богословської