«Влада має запобігати негоді, а не в авральному порядку ліквідовувати її наслідки» — Інна Богословська

21.12.2009

«Нинішня зимова негода вкотре показала некомпетентність влади. Незважаючи на штормові попередження від синоптиків, уряд не вжив оперативних запобіжних заходів для уникнення надзвичайної ситуації. Це ми бачимо по кількості жертв стихійного лиха, по числу техніки на вулицях міст і тих багатокілометрових заторах, які утворилися внаслідок негоди», — так прокоментувала нинішню складну ситуацію в країні кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

Інна Богословська відзначила, що її неприємно вразив учорашній телевізійний виступ міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимира Шандри на каналі «1+1». Міністр не дав жодної конкретної відповіді щодо ситуації в країні у зв’язку з негодою та про заходи, які вживаються міністерством у боротьбі з нею.

Політик вважає, що якщо не вжити негайних і невідкладних заходів, країна стане на порозі чергового стихійного лиха — підтоплення.

«Страшно чути безвідповідальні заяви високопосадовців про те, що ситуацію дозволить виправити прогнозоване підвищення температури та танення снігу. Але вже зараз рівень річок у південній частині України створює загрозу підтоплення населених пунктів. Нинішній аварійний стан каналізаційних та дренажних систем в країні, які не ремонтувалися та не модернізувалися з радянських часів, може призвести до ще тяжчих наслідків», — підкреслює Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента заявляє, що державі необхідне докорінне реформування, щоб запобігти надалі трагічних наслідків від стихій.

«Зараз влада активно використовує «політичний грим», аби під час виборчої кампанії приховати від громадян критичну ситуацію, у якій перебуває країна, а не займається системним реформуванням. Але «все тайне стає явним». І було б добре, щоб українці до виборів зрозуміли, на що здатні «старі» політики, бо розчарування від пролонгування повноважень чинної влади буде швидким і болючим», — резюмувала Інна Богословська.

Нагадаємо: Інна Богословська пропонує провести національну програму «Модернізація ЖКГ», виконавши яку, за 4 роки всі населені пункти в країні будуть забезпечені водою, каналізацією, світлом та теплом.

Прес-служба Інни Богословської